Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

2 Kişiye Daha Domuz Kalbi Nakledildi!

Beyin ÖIümü Gerçekleşen İnsanlara 2 Domuz Kalbi Başarıyla Nakledildi!
Doktorlar yakın zamanda öIen iki hastaya domuz kalplerini naklederek, hayvan nakillerinin gelecekte insan hayatlarını kurtarmak için kullanılabileceğini düşündürtüyor…

08 Ağustos 2022 tarihinde eklendi.
2 Kişiye Daha Domuz Kalbi Nakledildi!

Bir hayvan organının bir kişiye ilk nakli, Ulusal Tıp Kütüphanesi’ne göre 1838’de gerçekleşen bir domuzdan kornea nakliydi. O zamandan beri, insan bağışıklık sistemi tipik olarak nakledilen bir hayvan organına yabancı bir cisim olarak saldırdığı ve reddettiği için bu tür çabalar büyük ölçüde başarısız oldu.

Domuz Kalbi, İki Kişiye Daha Başarılı Şekilde Nakledildi!

Associated Press’in bildirdiğine göre, son yıllarda araştırmacılar, organlarını insanlara daha çok benzetmek için domuzların genetiğini değiştirerek bu reddin üstesinden geldiler.

Organın büyümesini modüle ederek ve alıcının bağışıklık sisteminin onu reddetme olasılığını azaltarak bağışıklık sistemini “kandırırlar”.

Associated Press’e göre, New York City’deki NYU  Langone Health Tıp Merkezinde kalp cerrahı olan Dr. Moazami tarafından yönetilen ameliyatlar, Haziran ve Temmuz aylarında gerçekleşti.

WordsSideKick’in Mart ayında bildirdiğine göre, bu yılın başlarında, Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi’nden farklı bir grup doktor, operasyondan iki ay sonra öIen başka bir hastaya domuz kalbi nakletti.

Domuz Kalbi Nakli Yapılan İlk Kişi Yaşaını Yitirdi.
İlk domuz kalbi nakli yapılarak tarihe geçen kişi hayatını kaybetti.

Son iki ameliyat için, Moazami ve ekibi genetiği değiştirilmiş iki domuzun kalbini, yakın zamanda ölen ve ventilatör desteği alan 72 ve 64 yaşında iki hastaya nakletti:

CNN’ye göre her iki hasta da geçmişinde uzun süre boyunca kalp hastalığına sahipti. Nakillerden sonra hastalara nakil sonrası standart iIaçlar verildi. Doktorlar, hastaların kalp fonksiyonlarını üç gün boyunca izlediler ve erken organ reddi belirtisine rastlamadılar.

NYU Langone Health’den bir temsilci, ameliyatlardan sonra ek mekanik destek ekipmanı da kullanılmadığını söyledi.

NYU Langone Nakil Enstitüsü müdürü Dr. Robert Montgomery CNN’e verdiği demeçte, yaşayan hastaların aksine ölenler üzerinde ameliyat yapmak “alıcıların vücutlarının domuz kalplerini ne kadar iyi tolere ettiğinin daha derinlemesine incelenmesine izin verdi” dedi.

“Çok daha sık izleme yapabilir ve biyolojiyi gerçekten anlayabilir ve tüm bilinmeyenleri doldurabiliriz.”

Domuz Kalbi, İki Kişiye Daha Başarılı Şekilde Nakledildi!
Domuz Kalbi ile alakalı bu prosedür artık FDA denemelerine bir adım daha yakın.

Ülkenin organ nakli sistemi olarak hizmet veren ve kar amacı gütmeyen Birleşik Organ Bağış Ağı’na (UNOS) göre, organ nakli için bekleme listelerinde 105.000’den fazla Amerikalı var.

Nature Dergisi’nin bildirdiğine göre, Gıda ve İIaç Dairesi (FDA), genetiği değiştirilmiş domuz kalplerini veya böbreklerini gönüllü hastalara nakledecek denemeleri düşünüyor.

NYU Langone Health’e göre, son iki ameliyatın başarısı, araştırmacıların bunu gerçeğe dönüştürmeye bir adım daha yaklaşmalarına yardımcı olacak.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ