Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

Azerbaycan’ın başarılı ve ünlü rapçisi Noton ile özel röportaj

Noton: Türkiye’deki tüm rapçileri takip ediyorum, Azerbaycan rapi ile Türk rapi arasında çok fark yok…

05 Eylül 2021 tarihinde eklendi.
Azerbaycan’ın başarılı ve ünlü rapçisi Noton ile özel röportaj

Merhaba Noton, röportaj isteğimizi geri çevirmediğin için kendi adıma ve okuyucularımız adına teşekkür ederim!

  • Merhabalar… Ben size teşekkür ederim. Türkiye medyasından ve izleyicilerinden bize olan ilginiz için.

 

Noton kimdir, tanıyabilir miyiz, kısaca kendinden bahseder misin?

  • Azerbaycan’da rap müzik ile uğraşıyorum ve aynı zamanda bir eğlence medya şirketinin sahibiyim. 10 yıldır birçok sanatçının prodüktörlüğünü & menajerliğini yapıyorum.

 

Rap müzikle nasıl tanıştın ve ilk kaydını ne zaman almaya başladın?

  • Rap müzikle ilk 2005-2007 yıllarında Azerbaycandan Hüseyn Derya ve Elşad Xose, Türkiye’den Ceza ve Sagopa ikilisi ile tanıştım. Fakat rap yapmak sevgisi ve tutkusu H.O.S.T rap grubu ile başladı. İlk kaydımı da 2011’de yaptım.

Instagram adın ‘Notonkalibre’… ‘Noton’ mu, ‘Notonkalibre’ mi daha çok tercih ettiğin?

  • 2017 yılında “Battle Rap” de “Noton M Kalibre” olarak izleyicilerimin karşısına çıktım ve akıllarında kaldım. M Kalibre adlı bir parçam vardı. Platformlardan kaldırdım. Tabii ki de Noton’u tercih ediyorum.

 

‘Noton’ isminin tarihi nedir, neden bu mahlası seçtin, senin için özel bir anlamı var mı?

  • Asılında iki hikâyeden doğan bir isim. Ben Hz. Yusuf dizisini izlerdim çocukken, orada 4. Amon ismini Akhe’naton olarak değiştiriyor. Anlamı tek yaradana inanan insan demek. Diğer hikâye de çocukluğumla bağlı. Bana çocukken ‘Tonton’ derlerdi. Bende bu isimden rahatsız oluyordum. Aynı dönemde üst üste geldiğinden ‘Noton’ olarak aklıma geldi ve öyle de kaldı.

 

Türkiye’de kimleri takip ediyor ve başarılı buluyorsun?

  • Türkiye’de genel olarak tüm rapçileri yakından takip ediyorum ama isim vermem gerekirse, Sehabe, Yeis Sansura, Patron, Tepki, Ezhel, Murda, Mero, Eypio ve çok başarılı bulduğum Patron, Murda, Ezhel.

 

Azerbaycan Rap ve Türkçe Rap arasındaki fark sana göre nedir ya da nelerdir?

  • Azerbaycan rapi ile Türk rapi arasında büyük bir fark yok, hemen hemen aynı. Sadece kitle çokluğu ve sanatçı çokluğu vardır. Buda ülke nüfusundan ileri gelen bir şey. 90 milyonluk ülkenin doğal olarak rap sanatçısı da bol olmalı, rap müzik kitlesi de. Bizde rap müziğinin gelişmesi için yeterince kazanç yerleri yok. Birçok iyi rapçi bu nedenle rapi yarıda bırakmak zorunda kaldı.

 

Son zamanlarda rap büyük bir ilgi görüyor, sence bunun nedeni nedir?

  • Rap çok iyi ilgi görüyor, çünkü eskisi gibi rap söz silahı değil, sadece eğlence ve kafa müziği olarak tasarlanıyor. Bu değişiklikte normal bir şey. Tarz değiştirerek rapi daha soundlu hale getirdik ve birçok insanın ilgisin çekmeyi başardık. Büyük bir kitle sahibi oldu rap. Şimdi söz silahı olarak kullanabiliriz.

Türkiye’de feat yapmak istediğin isim veya isimler var mı, eğer var ise kimdir, bizimle paylaşabilir misin?

  • Türkiye’den rapçilerle tabii çalışmak isterim. Ezhel, Murda, Patron gibi isimlerle çalışmayı isterim.

 

Yeni bir single ya da albüm çalışması olacak mı yakın zamanda ve bir de klip tabii ki?

  • Şimdi “Zombie’s” isimli 7 parçadan oluşan bir albüm üzerinde çalışıyorum. Noton’un 10 sene boyunca yarardığı “M Kalibre”, “Gladiator”, “Kapitan” obrazlarının dilinden parçalardan oluşacak. 7 parçanın 3’ü klip olacak. “İnsanlar” ve “Eyvallah” isimli parçalarda ise nakarat ve verseler Türkçedir.

 

En çok sevdiğin kitap ve film nedir?

  • Hep söylemişimdir, ben insanları bir kitap olarak görüyorum. Tanıdığım her insan bir kitap benim için. Onlardan çok şey öğreniyorum. Bugün işimde ve müziğimde başaralı olabiliyorsam, onları okuyarak öğrendiklerimdendir. Film olarak listemde çok isim var. Birbirinden ayırmak çok zor. Onun için oyunculuğunu beğendiğim Will Smith diyorum ve onun filmleri.

 

Hangi Takımı tutuyorsun Azerbaycan’da ve Türkiye’den tuttuğun veya beğendiğin takım var mı?

  • Azerbaycan’dan “Qarabağ FK”, Türkiye’den ise sonsuza dek GALATASARY! Hatta sağ kolumda dövmesi var Galatasaray’ın. Kendimi bildim bileli Galatasaraylıyım.

Son olarak okuyucularımıza ve dinleyicilerine neler söylemek istersin?

  • Son olarak okuyuculara ve dinleyicilere şunu söylemek istiyorum ki; 3 günlük dünyada hayatınızın bir yerinde, bizim için bir yerler ayırdığınız için size teşekkür ederim. Yeri geldiğinde düşüncelerimizde kendinizi görüp onunla kendinizde güç bulmaya çalıştığınız için size teşekkür ederim. Bizler bir kahraman değiliz. Sizler bizim kahramanlarımızsınız. Biz sizlerin sevgisi ile müziğe bağlı kalabiliyoruz ve kopmuyoruz. Ben hepinizi samimi kalbimle seviyorum. Sizler var oldukça biz var olacağız… Sevgiyle kalın.

Röportaj: Serkan Candaş

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ