Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

Vicdansız Zabıtalar SMA’lı Bebek İçin Kurulan Standa ve Paralara El Koydu

İstanbul’da zabıta ekipleri; SMA hastası 11 aylık minik Arden Ömer’in tedavisi için valilik onaylı izinle bağış standına ve toplanan paralara el koydu…

06 Ağustos 2022 tarihinde eklendi.
Vicdansız Zabıtalar SMA’lı Bebek İçin Kurulan Standa ve Paralara El Koydu

Özellikle çocuklarda omurilikteki motor sinir hücrelerini etkileyerek yürüme, yemek yeme ve nefes alma gibi temel kabiliyetini ortadan kaldıran SMA-1; bebekler için genetik ölüm nedeni olarak kabul edilen, kas kaybı ile zayıflığa sebep olan bir hastalık türüdür.

İstanbul’da SMA-1 teşhisi konulan minik Arden Ömer’in yurtdışında tedavisinin yapılabilmesi için valilik onaylı yardım kampanyası başlatan aile, Esenyurt Belediyesine bağlı zabıta ekiplerinin hukuksuz müdahalesine maruz kaldı.

Edinilen bilgiye göre, dün Esenyurt Meydanı’nda stand açan minik Arden Ömer Beler’in gönüllüleri, ellerinde izin ve yetkisi belgesi olması rağmen zabıta ekiplerinin müdahalesine maruz kaldı. Ekipler, gönüllülerin gerekli izni olduğunu söylemesine rağmen yardım standına el koydu.

Zabıta ekiplerinin müdahale anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Aile, Esenyurt Belediyesi Zabıta Ekiplerinin daha öncede yardım stantlarına ve stantlardan toplanılan paraya el koyduğunu iddia etti.

“Esenyurt Belediyesine sesleniyoruz; lütfen oğlumun üzerinden elinizi çekin”

Konuyla ilgili İLKHA muhabirine açıklamada bulunan Baba Aziz Beler, “Arden Emre 11 aylık olmasına rağmen sadece 3,5 kilogram ağırlığında ve hastalık kendisinde büyük bir etki yaratmış durumdadır. Arden Ömer için valilik izinli kampanyamız var ve kampanya dahilinde stand açma iznimizde var. Stant açmak için gönüllülere yetki veriyorum ve stant açabiliyorlar. Ne yazık ki İstanbul Esenyurt’ta 3 defadır standımıza el konuluyor. Toplanılan paraya el konuluyor. Bu duruma el atılmasını istiyoruz. Esenyurt Belediyesine sesleniyoruz; lütfen oğlumun üzerinden elinizi çekin.” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ