Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 81 ilde sosyal konut projesiyle ilgili açıklama yaptı. Konutların aylık taksitlerinin asgari ücretlilerin ödeyebileceği bir tutar olacağını belirten Kurum, “Ödemelerin toplam hane gelirinin yüzde 30’unu aşmaması gerekiyor” dedi. Ucuz ev almak isteyen vatandaşlar için şartları açıklayan Kurum merak edilen ödeme takvimiyle ilgili ayrıntıları da tek tek anlattı…
Cumhuriyet tarihinin en büyük Sosyal Konut Projesi için geri sayım başladı. 81 ilde dar gelirli vatandaşlar için inşa edilecek konutların detayını 13 Eylül’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak.
Salgın döneminde azalan konut arzını artırmak istediklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Amacımız salgın döneminde azalan konut arzını hızla artırarak hem inşaat sektörünü canlandırmak hem de insanımızın erişebilir şartlarda ev sahibi olmasını temin etmektir.. Bu adım son dönemde ciddi şikayet konusu olan kiraların da düşmesine de yol açacaktır” sözleriyle “Sosyal Konut” projesinin müjdesini vermişti.
KİRA ÖDER GİBİ EV SAHİBİ OLUNACAK
Projeye ilişkin Twitter’dan bir mesaj yayımlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da, “81 ilde kira öder gibi ev sahibi olunacak” sözleriyle proje hakkında bilgiler paylaşmıştı.
“GELİR SINIRI İSTANBUL’DA 16 BİN, DİĞER İLLERDE 14 BİN”
Kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:
Konutların aylık taksitlerinin asgari ücretlilerin ödeyebileceği bir tutar olacağını belirten Kurum, “Ödemelerin toplam hane gelirinin yüzde 30’unu aşmaması gerekiyor” dedi.
Yerel ve yatay mimari ile inşa edilecek evler, sıfır atık projesine uyumlu olacak.
Enerji verimliliği de ön plana çıkarılacak. Projede, iklim dostu malzemeler kullanılacak.
“İDDİA EDİLDİĞİ GİBİ 900 TON ASBEST VARSA BUNA İZİN VERMEYİZ”
Bakan Kurum, İzmir Aliağa’da sökümü için izin verilen asbestli geminin durumunun da bakanlık tarafından titizlikle incelendiğini söyledi.
“Miktarın 9,2 ton olduğunu biliyorum, uluslararası mevzuat buna izin veriyor. Bu daha önce de yapılmış, sökülmüş. 900 ton ise biz sokmayız. Tek çevreci kendileri mi? Uluslararası sözleşmelere tabiyiz. Kara sularımızda bakma hakkımız var. Bize bildirilenin dışında bir şey varsa araştıracağız, varsa bir saniye tutmayacağız.”
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.