Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

Ajet’in skandal uygulamaları ilk günden şikâyet dağı oluşturdu

Ajet bilet fiyatları alırken ayrı uçağa binene kadar ayrı fiyatlara gidiyor dikkat…

28 Mayıs 2024 tarihinde eklendi.
Ajet’in skandal uygulamaları ilk günden şikâyet dağı oluşturdu

Türk Hava Yollarının kısa süre önce faaliyete geçirdiği Anadolu jet uçuşlarına son vererek Ajet adı altında faaliyet verdiği firma ismi değişikliği sadece isimde kalmadı ilk haftasında şikayet dağı oluşturdu.

En ciddi şikâyet alan havalimanı ise Almanya Köln oldu. Özellikle yer hizmetlerinde görev yapan firma yetkililerin bagaj konusu ve hizmet konusunda ki tutumları Ajet firmasını oldukça zor durumda bırakıyor.

Türkiye’de görev yapan Ulusal bir gazetecinin yaşadığı sorun Ajetin başını ağrıtacağa benziyor. Köln havalimanında 25 Mayıs 2024 tarihindeki uçuşu ile İstanbul’a gelmek için Köln’deki Conrad Adonar havalimanına gelen gazeteci pasaportunu aracında kaldığını farkedince yer hizmetleri görevlilerine check in işlemleri kapanmadan 1 saat önce haber vererek 5 dakika ek süre imkân tanıyıp yardımcı olmaları konusunda ricada bulundu. Türk olan personelin Türkçe konuşmayıp ters cevap vermesi ve bavulsuz git online check inin var seni bekleyemeyiz cevabı üzerine. Eğer geç kalırsam biletimi bir sonraki uçağa erteleyebilir misiniz sorusuna ise, git ileriden sun expres ve pegasustan bilet al seninle uğraşamayız cevabı üzerine görevliler ile saygılı olun diye tartışmaya başladı. Check in bankosunu da 10 dakika erken kapatmak isteyen görevlileri kayıt altına alan gazeteci aralarında Almanca aşağılayıcı kelimeler konuşmalarını da kaydedince yer hizmetlerinde görev yapan kişilerin çekinmesi ile zaman dolana kadar görevlerini yapmalarını sağladı. Ve uçağa binmesine engel olmak istedikleri 3 kişiyi daha uçağa zamanında binmesine ve saatinde yetişen pasaportu ile kendisi de uçağa binmeyi başardı.

Bunun üzerine yer görevlileri aralarında Almanca konuşarak bundan acısını çıkarmamız lazım diyerek iki kişilik pnr ve rezervasyonu olan gazeteci ve arkadaşına tek tek işlem yaparak zorla 90 Euro 9 kg bagaj aşımını bahane ederek ve aldıkları elektrikli süpürgenin motorunu zorla paketini açtırarak zorluk çıkarmaya devam ettiler. Gazetecinin kimlik kartını göstermesi ve bunu haber yapacağını kendilerine iletmesi üzerine ise hepsi görev yerlerinden ayrılarak sorunu yokmuş gibi davranıp konuyu unutturmaya çalıştırdılar.

Bavul kg aşımında kg başına 10 Euro gibi fahiş bir fiyat uygulayan havayolu ufak sorunları büyüterek zorla bagaj parası almakta. Davranışlarındaki kötü tutumlara kadar hizmette aksamalara ve mağduriyetlere sebep olmakta.

25 Mayıs tarihinde uçuş yapmak için bankoda iki kişilik pnr ı kabul etmeyen ve bagaj parası almak için ayrı ayrı işlem yapıp 90 Euroluk bagaj aşım ücreti almadan biniş kartı vermeyen havayolu firması büyük tepki topladı. İki bavulun toplamı ağırlığı aşmamasına rağmen ayrı ayrı işlem yapan yer hizmetlerindeki personel Türkçe bilmesine rağmen konuyu Türkçe konuşmayarak. Her türlü zorluğa dönüştürmesi ile 20 dakika süren tartışma havalimanında ciddi ses getirdi.

AJetin uçak içinde yaptığı tüm ikramlar paralı hale dönüşürken, aldıkları fahiş fiyat listesi ile de uçakta verdikleri kalitesiz ikramlar havayolunu kullanan kişiler tarafından büyük tepki topladı. Ayrıca Ajet’in uçak içindeki konfor hizmeti de oldukça düşük ve konforsuz olarak seyahat etmeye uygun değil ve kötü olarak eksi not aldı.

Ajeti ucuz olduğu için tercih edecek olan yolcuların bir kez daha düşünmesi lazım.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ