Yerebatan Sarnıcı mimarisi, özellikle boyutları ile oldukça etkileyicidir. 108 metreye, 65 metre büyüklükte inşa edilmiş olan sarnıç, 9800 m2’lik alanı ile İstanbul’un en büyük sarnıcı olarak bilinir.
Yerebatan, elbette sadece boyutları değil zerafeti ile de dikkat çeker. İstanbul halkı, bu kadar güzel bir yapının sadece su deposu olmasına pek anlam verememiş. Bu yüzden de buraya “Yerebatan Sarayı” ismini yakıştırmış.
İBB’nin yaptırdığı son tadilattan önce Sarnıca giriş ücretleri yerli ziyaretçiler için 15 TL. yabancı ziyaretçiler için 30 TL idi. Yapılan tadilat sonrası giriş ücretleri öğrenci ve öğretmenler için 20 TL, yerli ziyaretçi için 50 TL ve Yabancı ziyaretçiler için 190 TL olarak belirlenmiştir.
Yerebetan Sarnıcı Ziyaretlerinde maalesef “Müzekart” geçmemektedir. Çünkü İstanbul Büyükşehir Belediyesi‘nin işlettiği müzelerde, Kültür ve Turizm Bakanlığı‘nın bir ürünü olan müzekart geçmemektedir. İBB’ye bağlı olan müzeler sırasıyla Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Miniatürk ve Tekfur Sarayı Çini Müzesi’dir.
Yerebatan Sarnıcı Müzesi, 23 Temmuz 2022 itibarıyla haftanın her günü 09.00 – 17.00 saatleri arasında ziyarete açıktır.