Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

Tuncer Cücenoğlu Çin’de

Eserleri 39 dile çevrilen 40’ın üzerinde ülkede sahnelenerek Türk Tiyatrosunu tek başına dünyaya taşıyan Tuncer Cücenoğlu bu defa ÇİN’de…

29 Mayıs 2024 tarihinde eklendi.
Tuncer Cücenoğlu Çin’de

Çin’de sahnelenen ilk Türk oyun yazarı olan Tuncer Cücenoğlu aramızdan ayrılışının 5. yılında da tiyatromuzu ve kültürümüzü yepyeni ülkelerle tanıştırarak hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor. Dünyada Türk Tiyatrosu’nun en güçlü tiyatro yazarı olarak kabul edilen Tuncer Cücenoğlu, başyapıtı “ÇIĞ” ile bu defa Türk tiyatrosu ile Hong Kong / Macau tiyatrolarını birleştiriyor.

Blank Space Studio tarafından sahnelenecek ‘ÇIĞ’ın yönetmeni Herbert Chio. Başlıca rollerde Lam Tsz Yan, Tou Hoi Ian, Pun Chi Hou, Chang Mei Lei, Leong Soi Fong ve Chu Kin Pan’ın canlandıracağı oyun ilk olarak 29-30 Haziran’da seyirciye okuma tiyatrosu olarak sunulacak. Çin’in genç yönetmenlerinden William Wong’un da katkıları ile yeni sezonda sahneye taşınacak oyun Tuncer Cücenoğlu’nun 80. sanat yılına adanacak.

Türk Tiyatrosu’nu tüm Dünyaya taşıyan yazarımızı yürekten kutluyor, başarılarının sürmesini diliyoruz.

TUNCER CÜCENOĞLU

Oyun yazarı, eğitmen.

Kaleme aldığı 26 oyun ile Türkiye’den ve dünyadan toplam 33 ödül alan, Tuncer Cücenoğlu, 20. yüzyılın en önemli çağdaş oyun yazarlarından biri olarak Avrupa’da antolojilere alınmıştır. Antolojide Tuncer Cücenoğlu dışında Brecht, Becket, Arbuzov, Fassbinder, Dario Fo, Ionesco, Goran Stefanovski, Arnold Wesker, Dürrenmatt gibi Avrupa’nın ve Dünyanın en önemli yazarları yer almaktadır. Cücenoğlu, evrensel temalı ve sağlam hikayeli oyunları nedeniyle 40’ın üzerinde ülkede yaygın olarak sahnelenmekte ve repertuvarlara alınmaktadır.

HERBERT CHIO

Broderhood Art Theatre’ın kurucusu ve başkanı olan Herbert Chio, aktör, yönetmen ve eğitmenliğin yanı sıra kültürler ve disiplinlerarası etkinlikler düzenleyerek uluslararası birçok projeye imza attı. Yönetmenliğini yaptığı Natalya Vorozhbit’in “Bad Road”, İngilizce, Kantonca ve Mandarin dilinde gerçekleşen “Resist In Recurrence” gibi çalışmaları ile Ukrayna’dan Edinburg’a kadar birçok ülkede festivallere davet edildi.

WILLIAM WONG

The Circus Theater Group ve Blank Space Studio’nun sanat yönetmeni olan Wong aynı zamanda Blank Space Studio’nun da kurucu ortağıdır. En son çalışması olan “Run” ile Hong Kong üstün Koreograf ve prodüksiyon ödülü kazanan Wong, Hong Kong Oyunculuk ve Araştırma Merkezi  ile Hong Kong Tiyatro Profesyonelleri Birliği üyesidir.

Haber: Hasret Dilek Delier

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ