Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

ABD Temsilciler Meclisi’nden eşcinsel evlilik kararı

ABD Temsilciler Meclisi, eşcinsel evlilikleri koruma altına alan tasarıyı onayladı. Tasarı, 169 “hayır” oyuna karşı, 258 vekilin “evet” oyu ile kabul edildi. Tasarı, yasalaşması için ABD Başkanı Joe Biden’ın onayına gidecek…

09 Aralık 2022 tarihinde eklendi.
ABD Temsilciler Meclisi’nden eşcinsel evlilik kararı

ABD Temsilciler Meclisi, uzun süredir tartışılan “eşcinsel evlilik hakkının yasal koruma altına alınmasına yönelik” yasa tasarısını oy çokluğu ile kabul etti.

Temsilciler Meclisi Genel Kurulu, Senato’da 29 Kasım’da onaylanan “Evliliğe Saygı Yasası” başlıklı düzenlemeyi oyladı. Tasarı, 169 “hayır” oyuna karşı, 258 vekilin “evet” oyu ile kabul edildi.

Söz konusu tasarı, yasalaşması için ABD Başkanı Joe Biden’ın onayına gidecek. ABD’de halihazırda Yüksek Mahkemenin 2015 tarihli kararı uyarınca eşçinsel evliliklere yasal olarak izin veriliyor.

Ancak Yüksek Mahkemenin daha önce kürtajı güvence altına alan kararı iptal etmesinin ardından bu kararı da iptal edebileceği belirtilmiş ve bunun federal bir yasa ile güvence altına alınması gerektiği ifade edilmişti. Bu konuda Kongre’deki Demokratlar harekete geçmişti.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ