Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

AKP’li isimlerin dikkat çeken yükselişi: ‘Kartal İmam hatip diplomanız cebinizdeyse kapılar açık’

İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Ali Kıdık, sosyal medya hesabından yaptığı iki farklı paylaşımla AKP’li isimlerin yükselişini gözler önüne serdi. Kıdık’ın paylaşımları kısa sürede binlerce kişi tarafından beğenildi…

12 Aralık 2022 tarihinde eklendi.
AKP’li isimlerin dikkat çeken yükselişi: ‘Kartal İmam hatip diplomanız cebinizdeyse kapılar açık’

İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Ali Kıdık, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından iki farklı paylaşım yaptı. Kıdık’ın yaptığı ilk paylaşımda, AKP İstanbul İl Gençlik Kolları Yönetimi’nde görev yapan Ubeydullah Emin Karacakaya’nın THY’de İnsan Kaynakları Uzmanı olduğu bilgisi verildi. Kıdık’ın söz konusu paylaşımı şöyle oldu:

“Vay vay vay…. Ak Parti İstanbul Gençlik Kolları Yönetiminde olursanız, üstelik Kartal İmam Hatip Mezunu diplomanız cebinizde ise THY’nin kapıları sonuna kadar açık size. İşte son örnek Ak Parti Gençlik Kolları YK Üyesi Ubeydullah Emin Karacakaya THY İnsan kaynakları uzmanı oldu”

AKP'li isimlerin dikkat çeken yükselişi: 'Kartal İmam hatip diplomanız cebinizdeyse kapılar açık' - Resim : 1

AKP’DEN ADAY ADAYI OLDU, SEÇİLEMEYİNCE SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE ATANDI

Kıdık’ın diğer paylaşımında ise AKP’den milletvekili aday adayı olan ancak seçilemeyen Gamze Esentimor’un Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne atandığı ifade edildi. Kıdık, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Bu bir skandal. AKP milletvekili aday adayı Gamze Esentimor Türksat üzerinden Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne atandı. SHGM siyasallaşıyor. Havacılıktan bihaber kişiler özellikler TÜGVA’lıların istilasına uğradı. Derhal havacılıkla alakası olmayan kişilerin girişi yasaklanmalı”

AKP'li isimlerin dikkat çeken yükselişi: 'Kartal İmam hatip diplomanız cebinizdeyse kapılar açık' - Resim : 2

Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Necmeddin Bilal Erdoğan’ın da mezunları arasında yer aldığı Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi (AİHL) Türk Hava Yolları’na adeta damgasını vurdu. Sözcü’den İsmail Şahin’in haberine göre; şirketin üst ve alt kademe yöneticilerinin büyük bir bölümü bu okuldan mezun olan isimlerden.

ÖN PLANA ÇIKTILAR

Bilal Erdoğan gibi 1999’da mezun olan Arda Ermut, Yönetim Kurulu Üyesi olurken, daha sonra Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürlüğü’ne atandı. Yine aynı yıl mezun olan Abdülkerim Çay ve Ahmet Olmuştur THY’de Genel Müdür Yardımcısı, Ebubekir Akgül İnsan Kaynakları Başkanı pozisyonunda çalışıyor. 1993 mezunu Ogün Şanlıer de THY Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor. Basın Müşaviri Yahya Üstün, Reklam Müdürü Rafet Fatih Özgür de Kartal AİHL mezunu olarak ön plana çıkıyor. Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini Erdoğan’ın yeğeni ile evli olan Murat Şeker yürütüyor.

Öte yandan söz konusu isimlerin THY’nin resmi sitesinde yer alan CV’lerinde Kartal İmamhatip Lisesi mezunu oldukları bilgisini vermedikleri görüldü.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ