Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

AMATÖR MÜZİKTE USTA BİR BÜLBÜL

08 Ekim 2021 tarihinde eklendi.
AMATÖR MÜZİKTE USTA BİR BÜLBÜL

Sosyal medya sahibi olduğumuz bütün alışkanlıklarımızı değiştirdi. Dünya içinde dünya sunuyor bizlere. Ve biz sosyal medya tutkunları sörf yapmaya doymuyoruz internette

CEMAL BİLGE

İSTANBUL – Yine sosyal medyada turdayız. Bu geceki adresimiz Facebook. Aradığımız ise kaliteli Türk Sanat Müziği şarkılarının yer aldığı sayfalar.

Dakikalarca geziyoruz. Sayısız koro gurup sayfaları gelse de önümüze kulağımızın dikkatini çekecek şarkılara rastlayamıyoruz tur boyunca.

Oda ne? Mine Uzer Yörük’ün yöneticiliğini yaptığı Çağdaş Türk Sanat Müziği Tutkunları adlı bir gurup sayfasına düşüyoruz. Bu arada davet alıyor ve büyük bir keyifle üye oluyoruz guruba.

Aslen Balıkesir Erdek’li olup İzmir’de yaşayan Mine Uzer Yörük’ün yaşadığı şehrin bir musiki korosunda solist olarak görev yaptığını görüyoruz.

Bir kaç videosu var konserlerde çekilmiş. Gözümüz, sözü ve müziği Osman Nihat Akın’a ait nihavend makamında ki bir esere ilişiyor. ‘Bir ihtimal daha var, oda ölmek mi dersin’

Tık’lıyoruz. Gereksiz yere uzatılmış keman taksimini hızla geçiyor ve solistimizin esere girdiği yere geliyoruz. Mikrofonda ki isim Mine Uzer Yörük. Bir çok koroda görev yapan solistlerde pek rastlanılmayan ses rengine sahip. Çaktırmayın profesyonel dedirtecek kadar iyi yorumluyor eseri.

Bir kere dinliyoruz. Gayri ihtiyari elimiz bir daha videoya gidiyor ve bir defa daha dinliyoruz. Evet gırtlağı nerede kullanacağını biliyor. Sıradan bir solist değil, belkide  koronun en güzel sesi, bilemiyoruz. Dinlediğimiz bu yorumu Türkiye’nin pek çok ilindeki korolarda duymuşluğumuz yok.

Bizim içinde Mine Uzer Yörük’ü beğenmekten başka seçenek yok.Eserin hakkını vermiş gibi görünüyor. Mikrofonun bağlı olduğu ses cihazının kalitesizliğine rağmen Yörük kendisini dinletmeyi başarıyor.

Bize de musikinin bu amatör yolculuğunda ciddiyetle ve kararlılıkla yürüyen Mine Uzer Yörük’e başarılar dilemek düşüyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ