Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

Avrupa Merkez Bankası faiz artırdı

Avrupa Merkez Bankası, Ekim toplantısında 75 baz puanlık faiz artışı kararı aldı. Euro Bölgesi’nde enflasyon geçen ay yüzde 10 ile hedefin üstüne çıkmıştı. Banka 3. toplantısında da artış kararı vermiş oldu…

27 Ekim 2022 tarihinde eklendi.
Avrupa Merkez Bankası faiz artırdı

Avrupa Merkez Bankası (AMB) rekor yüksek enflasyonu dizginlemek için agresif faiz artışına 2. ayda da devam etti. Banka 40 yılın zirvesindeki enflasyonu dizginlemek için faiz artışlarının devam edeceği mesajını verdi.

AMB Eylül toplantısının ardından Ekim toplantısında da 75 baz puanlık faiz artışı yaptı.

Ana refinansman oranı yüzde 2, marjinal borç verme imkanı yüzde 2,25 ve mevduat faizi yüzde 1,50 seviyesine yükseldi. Bloomberg’in anketine katılan ekonomistlerin beklentisi de bu yöndeydi.

Bloomberg HT’nin aktardığına göre; banka fiyat baskılarının son aylarda yayıldığını, enflasyonun uzun bir süre daha hedefin üzerinde seyredeceğini belirtti ve faizleri daha da artırmayı öngördüğünü açıkladı. Faiz kararlarının toplantı bazında alınacağı vurgulandı.

Banka finansal koşulları daha da sıkılaştırmak için hedefli uzun vadeli refinansman operasyonları (TLTRO) şartlarının güncellendiğini, TLTRO faizlerinin 23 Kasım’dan itfa tarihine kadar ortalama politika faizi olacağını duyurdu.

Euro Bölgesi’nde enflasyon geçen ay yüzde 10 ile AMB’nin yüzde 2’lik hedefinin oldukça üzerinde gerçekleşmişti. AMB yüksek enflasyon nedeniyle son 3 toplantısında faiz artışı yaptı.

TÜRKİYE FAİZ İNDİRİMİNİ SÜRDÜRÜYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gelişmiş ekonomilerin aksine “Faiz sebep, enflasyon sonuç” ekonomi modelinde ısrarı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politikalarına müdahalerek faiz indirimi kararlarını sürdürmesi dikkat çekti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ