Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

Azerbaycan’ın İran Elçiliğine saldırı: 1 ölü, 2 yaralı

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Tahran’daki büyükelçiliklerine Kalaşnikof otomatik silahıyla saldırı düzenlendi. Hain saldırıda koruma müdürünün hayatını kaybettiği, 2 güvenlik görevlisinin de yaralandığı duyuruldu…

27 Ocak 2023 tarihinde eklendi.
Azerbaycan’ın İran Elçiliğine saldırı: 1 ölü, 2 yaralı

Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği, kimliği açıklanmayan silahlı bir kişi tarafından saldırıya uğradı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, yerel saatle 08.30 sıralarında Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucunda büyükelçiliğin güvenlik müdürünün hayatını kaybettiği, 2 güvenlik görevlisinin ise saldırıyı engellerken yaralandığı bildirildi.

Saldırı gerçekleştiren kişinin güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığı belirtilirken, saldırıya ilişkin soruşturmanın sürdürüldüğü ve olayın detayları ile ilgili kamuoyuna ek bilgi verileceği duyuruldu.

123333.jpg

TAHRAN SALDIRGANIN YAKALANDIĞINI DUYURDU

İran’daki Tahran Polis Komutanı Hüseyin Rahimi, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Tahran Büyükelçiliğine silahlı saldırı düzenleyen saldırganın yakalandığını söyledi.

Rahimi, “Azerbaycan Büyükelçiliği çalışanlarının elçiliğe girişleri sırasında bir kişi silahlı saldırı düzenledi ve 1 kişinin ölümüne, 2 kişinin yaralanmasına neden oldu.” dedi.

Saldırganın yakalandığını aktaran Rahimi, “Saldırgan 2 küçük çocukla binaya giriyor. İlk belirlemelere göre saldırıyı şahsi ve ailevi sorunlar nedeniyle düzenlediği belirlendi.” ifadelerini kullandı.

Rahimi, saldırganın kimliği hakkında ise bilgi vermedi.

saldiri.jpg

TÜRKİYE’DEN KINAMA MESAJI: CAN AZERBAYCAN’IN YANINDAYIZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Jeyhun Bayramov ile telefon görüşmesinde, Türkiye’nin hain saldırıyı en güçlü şekilde kınadığını belirtti.

Bakanlıktan görüşmeye ilişkin yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi;

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliğine yapılan hain saldırıyı en güçlü şekilde kınadığımızı, Can Azerbaycan’ın her daim yanında olduğumuzu vurgulamıştır.

Bakan Çavuşoğlu, hayatını kaybeden Büyükelçilik görevlisi için başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilemiştir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ