Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

Bakan Koca ‘hastaneler kapanacak’ haberlerini yalanlamak istedi ama unuttuğu bir şey vardı!

Ankara Onkoloji Hastanesi’nin kapatılacağı haberleri gündemde henüz yerini almışken, aynı zamanda 4 hastanenin daha kapatılacağı ortaya çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise resmi raporu unutup “hastaneler kapatılmayacak” dedi…

21 Eylül 2022 tarihinde eklendi.
Bakan Koca ‘hastaneler kapanacak’ haberlerini yalanlamak istedi ama unuttuğu bir şey vardı!

AKP iktidarının ısrarla sürdürdüğü “Şehir Hastanesi” açma sevdası, geçtiğimiz yıllarda birçok hastanenin kapatılmasına neden oldu. Son olarak Ankara’da yapımı süren Etlik Şehir Hastanesi’ne verilen hasta garantisi nedeniyle Ankara Onkoloji Hastanesi’nin kapatılacağı haberleri gündemdeki yerini aldı. Söz konusu haberlerin ardından onkoloji hastanesi ile beraber 4 köklü hastanenin daha kapatılacağı ortaya çıktı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Hastaneler kapatılmayacak” dese de gerçeğin öyle olmadığı ortaya çıktı. Fahrettin Koca’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle oldu:

“ANKARA ETLİK ŞEHİR HASTANESİ 28 Eylül’de açılıyor. Bu hastanenin açılışı sebebiyle Onkoloji E. A. Hastanesi ile Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin kapatılacağı yönündeki iddialar asılsızdır. Kapatılacak hastanemiz yok. Gurur duyulacak yeni bir hastanemiz var. Hayırlı olsun.”

ÇSED RAPORU KOCA’NIN TAM TERSİNİ SÖYLÜYOR

Koca, hastanelerin kapatılacağını yalanlasa da 2014 yılında yayımlanan Etlik Şehir Hastanesi Çevre ve Sosyal Etki Değerlendirmesi raporu Koca’nın sözlerini çürüttü. Raporda Ankara’da 13 hastanenin kapatılacağı ve hastane çalışanlarının Bilkent ve Etlik Şehir Hastaneleri’nde görevlendirileceği ifade edildi. Proje başladığında söz konusu 13 hastaneden birinin zaten kapatılmış durumda olduğunun belirtildiği raporda, diğer 12 hastane şöyle sıralandı:

Sami Ulus Doğum ve Çocuk Hastanesi, Zekai Tahir Burak Eğitim ve Araştırma, Altındağ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Numune Eğitim ve Araştırma, Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma, Atatürk Eğitim ve Araştırma, Ulus Devlet Hastanesi, Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Etlik Zübeyde Hanım Doğumevi, Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi, Abdurrahman Yurtasan Onkoloji ve Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ