Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

‘Bırakır giderim’ demişti! Başkan Ağaoğlu’na sert tepki: “Şehri tehdit edercesine konuşmak kabul edilemez…”

Cumartesi günü gerçekleştirilen 52’nci Divan Genel Kurulu toplantısında söz alan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nin yakınında bulunan, Trabzon Havalimanı’nın yetersiz kaldığı gerekçesiyle hazırlanan yeni havalimanı projesine karşı olduğunu açıkladı. Başkan Ağaoğlu’nun bu açıklamaları Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in tepkisini topladı…

02 Kasım 2022 tarihinde eklendi.
‘Bırakır giderim’ demişti! Başkan Ağaoğlu’na sert tepki: “Şehri tehdit edercesine konuşmak kabul edilemez…”

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzonspor’un 52’nci Divan Genel Kurulu toplantısında Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nin yakınında bulunan, Trabzon Havalimanı’nın yetersiz kaldığı gerekçesiyle hazırlanan yeni havalimanı projesine, Trabzonspor tesisleriyle çevresindeki spor komplekslerinin de dahil edildiğini açıklayarak projeye karşı olduğunu duyuran bordo-mavili ekibin Başkanı, Ahmet Ağaoğlu’na tepki gösterdi.

Trabzonspor’un 52’nci Divan Genel Kurulu toplantısı geçtiğimiz cumartesi günü Kadir Özcan Tesisleri Nizamettin Algan Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, yönetim kurulu üyeleri, eski başkanlar ve üyeler katıldı. Toplantıda söz alan Başkan Ağaoğlu, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nin yakınında bulunan Trabzon Havalimanı’nın yetersiz kaldığı gerekçesiyle hazırlanan yeni havalimanı projesine, Trabzonspor tesisleriyle çevresindeki spor komplekslerinin de dahil edildiğini açıkladı.

AĞAOĞLU PROJEYE KARŞI OLDUĞUNU AÇIKLADI

Projeye karşı olduğunu kaydeden Başkan Ağaoğlu, Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinin Trabzonspor için büyük öneme sahip olduğunu belirterek yeni havalimanı için Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinin istimlak edilmemesi için sonuna kadar direnç göstereceğini, bunda başarılı olamaması halinde ise görevi bırakacağını vurgulayarak şunları söyledi:

“GÖREVİ BIRAKIR GİDERİM”

“Yeni havaalanı projesinde yaptığımız incelemelerde maalesef tesislerimizin yüzde 90’ı istimlaka gidiyor. Ben şahsen eski bir pilot olarak Trabzon şehrini daha büyük bir havaalanına ve aşağıya doğru bütün spor tesislerini içine alarak yeniden bir yapılanmaya ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Trabzon havaalanı 300 uçağı kaldıracak kapasitede ve apronların yanına yapılarak ilavelerle bu sıkıntı giderilebilir. Bu şehrin yeni havaalanına ihtiyacı yok, spor tesislerine ihtiyacı var. Spor tesislerini ve Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nin ve yandaki spor tesisleri istimlak edilerek böyle bir şeyin içerisine bu konuda sonuna kadar direnç gösteririm. Başarısız olursam eğer görevdeysem görevi bırakır giderim. Trabzonspor’u öyle bir tesisten mahrum etmek Trabzonspor’a yapılacak ihanetlerin en büyüğüdür. Ona da engel olamazsam görevi bırakır giderim.”

AĞAOĞLU’NDAN BİR AÇIKLAMA DAHA

Başkan Ağaoğlu, bu açıklamaların ardından bugün öğlen saatlerinde Karadeniz ekibinin resmi internet sitesi aracılığıyla bir kez daha açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor’u yeniden şampiyonluğa ulaştırmak için çalışmalarına devam edeceğini vurgulayan Başkan Ağaoğlu, kulübün resmi internet sitesi aracılığıyla yayınladığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Kulübümüzün Divan Başkanlık Kurulu’nun 52. Olağan Genel Kurulunun yapıldığı 29 Ekim 2022 günü, Trabzonspor Denetim Kurulu Başkanı Sayın Mahmut Ören’in imzasını taşıyan 25.10.2022 tarihli Denetim Kurulu Raporunun 10. maddesinde yer alan ‘’Trabzonspor Tesislerinin yeni havaalanı planı dışında tutulması için Divan Kurulu öncülüğünde yoğun lobi çalışması yapılmalıdır’’ ifadesi ve genel kurula katılan bazı üyelerin, kamulaştırma ile yeni tesisler yapılabileceğini savunması üzerine, birçok kulübün gıpta ile baktığı ve Trabzonspor’umuzun korunması gereken menfaatleri için Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nin kamulaştırılmaması gerektiği yönünde beyanda bulundum.

İMZASI OLSUN YA DA OLMASIN

Bu beyanlarımın basın yayın kuruluşlarında haberleştirilmesi üzerine, aynı gün üst düzey kamu yetkililerinin tarafıma verdiği resmi bilgilerden; Bakanlığın, havaalanının kuzeyine doğru yani tesisleri etkileyen bir çalışma ve kamulaştırma olmadığını, havaalanı terminallerinin günün ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde apronun doğusuna ve batısına doğru genişletme çalışmalarının söz konusu olduğu ifade edilmiştir. Bunun üzerine yine aynı gün camiamızın sağlıklı bilgilere ulaşması için kulübümüzün resmi sitesinden yeni bir açıklama yapılmıştır.

YENİDEN ŞAMPİYON OLMAK İÇİN ÇALIŞMALARIMA DEVAM EDECEĞİM

Trabzonspor’umuzun menfaatleri için kamuoyunu bilgilendirme adına yapmış olduğumuz söz konusu açıklamaya başka anlamlar yüklemek sağlıklı bir bakış açısı değildir. Çok iyi bilinmelidir ki, Trabzonspor resmi sayfalarında kulüp adına yayınlanan duyurular ve beyanlar, altında imzası olsun ya da olmasın, kulüp başkanının beyanlarıdır. Yasalar ve yönetmelikler karşısında da bu şekilde değerlendirilmektedir.

Değerli Trabzonspor camiası, göreve geldiğimiz 2018 yılından beri Trabzonspor’umuza şampiyonluk hedefi koyan ve şampiyonluğu yaşatan bir başkan olarak, UEFA Avrupa Ligi’nde, Süper Lig’de ve Ziraat Türkiye Kupa’sında beklentilerinize cevap verecek başarılara ulaşmak ve yeniden şampiyon olmak için sizlerden aldığım güçle çalışmalarıma devam edeceğim.”

ORTAHİSAR BELEDİYE BAŞKANI METİN GENÇ’TEN AĞAOĞLU’NA SERT TEPKİ

Başkan Ağaoğlu’nun bu açıklamaları Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in tepkisini topladı. Ortahisar Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantılarında söz alan Metin Genç, Ağaoğlu’nun açıklamalarının ‘kabul edilemez’ olduğunu vurguladı.

Ahmet Metin Genç on Twitter: "Bugün şampiyon takımın şampiyon yöneticilerini ağırladık. 11 sene sonra bize 8. şampiyonluğu hediye eden Trabzonspor Kulübü Başkanımız Sn. Ahmet Ağaoğlu, Başkan Yardımcımız Sn. Zeyyat Kafkas ve Genel

Ahmet Ağaoğlu’nun ‘şehri tehdit edercesine’ konuştuğunu vurgulayan Ahmet Metin Genç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Trabzonspor Başkanı’nın havalimanı ile ilgili ifadeleri çok tuhaftı. Başkandan bu açıklamaları beklemiyordum. Başkan pilot olabilir ama Trabzon’un havalimanı ihtiyacı noktasında yaptığı açıklamaları hayretle izledim. Kabul etmemiz mümkün değildir. Şehri tehdit edercesine konuşmak kabul edilemez. Burada bir irade oluşmuş ve devlet bu projeyi acil ve geçerli görmüştür. Proje çalışılmıştır. Buna rağmen tehdit eder gibi bunu yaptırmam, yapılırsa bırakır giderim demek gibi bir ifadeyi kabul etmem mümkün değil. Kendisine yakıştıramadım.

BAŞKANIMIZ BUNU GÖRMÜYOR HERHALDE

Havalimanı konusuna değinildi. Benim Trabzonspor ile hissiyatımı herkes bilir. Trabzonsporumuzun hukukunu korumak adına her zaman olmamız gereken yerde oluruz. Sayın Başkana şampiyonluğu getirdiği için şükranlarımızı sunuyoruz ama kıymetli başkanımızın divandaki açıklamalarını büyük bir şaşkınlık içerisinde izledim. Yani çok tuhaf geldi bana. Bazen maksadını aşar nitelikte diye geçiştirilir ama bu açıklama maksadını aşan bir açıklama da değildi. Açıkça söylendi kabul edilebilir değildir. Şehrin ikinci pist ihtiyacı vardır. Açık ve net. Uluslararası standarda kavuşması için pistin uzatılması ve ikinci pist yapılması gerekiyor. Başkanımız bunu görmüyor herhalde. Binlerce yabancı turist geldi yazın. Bunu göz ardı eden bir açıklamayı hayretle izledim.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'ndan, Başkan Ahmet Metin Genç'e ziyaret! - 61saat - TRABZON HABER SAYFASI

SAYIN BAŞKANIN ‘OLMAZSA AYRILIRIM’ İFADESİ ÇOK MANİDARDIR

Bunu tashih eden açıklamalar yapmasını bekliyoruz. Trabzonspor’un hukukunu milletvekilleri, belediye başkanları, vali, meclis üyeleri olarak koruruz, hükümetten ne gerekiyorsa talep ederiz. Ama Devlet havalimanı yapacak Trabzonspor’un arazisini alacak anlayışı olabilir mi? Sadece kamulaştırmasını yaptık bıraktık olmaz. Belki bu vesileyle kulübümüz daha güzel tesislere kavuşturulur. Sayın Başkanın ‘Olmazsa ayrılırım’ ifadesi çok manidardır. Trabzonspor bizim gözbebeğimizdir. Kamusallaştırma alanı içine girecekse bile daha güzeli üretilir. Havalimanı Ankara hükümet tarafından kabul edilmiş bir projedir”

AHMET AĞAOĞLU TREND TOPİC OLDU

Başkan Ağaoğlu’nun Genç’in bu açıklamalarına vereceği yanıt merak konusu olurken bordo-mavili taraftarlar sosyal medya aracılığıyla Başkan Ağaoğlu’na da destek mesajları attı. ‘Ahmet Ağaoğlu’ ismi kısa süre içerisinde Twitter’da en çok konuşulanlar arasında yer alarak trend topic oldu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ