Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

Çekirdeğiyle tüketilen nar sağlık deposu

Kış mevsiminin en sevilen meyvelerinden narın A vitamini, bazı B vitaminleri (B1, B2, B6), C vitamini, E vitamini ve folik asit gibi pek çok vitamin içerdiğini belirten Acıbadem Dr. Şinasi Can (Kadıköy) Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Sungur, ayrıca potasyum, magnezyum, sodyum, kalsiyum, çinko ve demir gibi minerallerden de zengin bir meyve olduğunu kaydetti…

24 Ekim 2022 tarihinde eklendi.
Çekirdeğiyle tüketilen nar sağlık deposu

Sungur, narın içeriğinde bulunan bol miktardaki polifenol sayesinde antioksidan içeriği en yüksek besinler arasında yer aldığını vurgulayarak, “Yapılan çalışmalarda; meyve olarak yenilen narın meyve suyu halinde tüketilmesine oranla 20 kat daha yüksek oranda antioksidan etki sağladığı ortaya konmuş. Buna narın çekirdeğiyle birlikte tüketilmesinin etkisi olduğu düşünülüyor.

Sağlığımız üzerindeki etkilerinden faydalanmak için her gün bir porsiyon nar tanelerini çekirdekleriyle birlikte tüketebilirsiniz. Ancak diyabet hastası iseniz narı daha az ve kontrollü tüketmeniz gerekir” dedi. Sungur, narın 100 gramının yaklaşık 80 kalori olduğunu belirterek, nar tüketiminin ayrıca damarları koruduğuna ve kan şekerini dengelediğine dikkati çekti.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ