Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

Cumhur İttifakı’nda HÜDA-PAR çatlağı sürüyor: ‘Hizbullah terör örgütü değildir’ demek kabul edilemez

Cumhur İttifakı ortaklarından BBP lideri Destici ittifaka desteğini açıklayan HÜDA PAR ile ilgili “HÜDA PAR sözcülerinden birkaç tanesinin ‘Hizbullah’ı terör örgütü olarak görmüyoruz’ demesi kabul edilebilir bir şey değil” diyerek “HÜDA PAR, Cumhur İttifakı içerisinde değildir. Sadece Cumhur İttifakı’nda yer alan partilerimizin listelerinden birkaç isim aday gösterilmiştir” ifadelerini kaydetti…

09 Nisan 2023 tarihinde eklendi.
Cumhur İttifakı’nda HÜDA-PAR çatlağı sürüyor: ‘Hizbullah terör örgütü değildir’ demek kabul edilemez

Cumhur İttifakı’na desteğini açıklayan Hizbullah’la bağlantısı olduğu iddia edilen HÜDA PAR ile ilgili tartışmalar ittifak içerisinde sürmeye devam ediyor.

İttifak ortaklarından Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici katıldığı bir canlı yayında HÜDA PAR ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Partinin ‘terör örgütü Hizbullah’la’ ilgili açıklamalarına tepki gösteren Destici şu cümleleri kullandı:

‘HÜDA PAR İTTİFAK’TA DEĞİL’

HÜDA PAR sözcülerinden birkaç tanesinin ‘Hizbullah’ı terör örgütü olarak görmüyoruz’ demesi kabul edilebilir bir şey değil. Doğru olan HÜDA PAR yöneticilerinin ‘Terörü kabul etmiyoruz’ derken Hizbullah’ın da terör eylemlerini reddettiğini söylemesidir.

HÜDA PAR, Cumhur İttifakı içerisinde değildir. Sadece Cumhur İttifakı’nda yer alan partilerimizin listelerinden birkaç isim aday gösterilmiştir

Destici, Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılma kararıyla ilgili de kendisinin dahili olup olmadığı sorusuna yanıt verdi.

‘FATİH BEY’LE GÖRÜŞTÜM’

Destici “Fatih Bey’le görüştüm. Bize göre makul bir karar, Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na dahil olmasından memnuniyet duyduğumuzu ifade ettim. Cumhur İttifakı’na desteği önemliydi” açıklaması yaptı.

ORTAK LİSTE SORUSUNA CEVAP

Ortak lise sorularına da yanıt veren Destici “Karşı ittifak bunu gerçekleştiriyor. DEVA, Gelecek, Saadet, Demokrat CHP listesinden, bazı seçim çevrelerinde ise İYİ Parti ile ortak listeden girme çalışmaları CHP-İYİ Parti Genel Merkezleri’nde sürüyor. Kağıt üstünde o zaman onlar daha avantajlı olacak gibi gözüküyor ama seçimde %50’yi geçtiğimizde Meclis’te çoğunluğu elde edeceğiz.

Belki AK Parti’nin tek başına sayısı buna yetmeyebilir ama Milliyetçi Hareket Parti’mizin, Büyük Birlik Parti’mizin, Yeniden Refah Parti’mizin çıkaracağı milletvekilleriyle yine 300’ün üzerine geçileceğine inanıyorum. AK Parti, MHP kendi listeleriyle girmeyi tercih ettiler. Buna saygı duyuyorum. Bunun özel bir nedeni yok. Ben sadece matematik gerçeğini ortaya koydum.” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ