Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

Dizi izlerken annesine anlatmıştı: Çocuğunu istismar eden babaya 60 yıl ceza

“Kırmızı Oda” dizisinde, istismarı izleyen çocuğun annesine yaşadıklarını anlatmasıyla ortaya çıkan cinsel istismarda öz babaya 60 yıl hapis cezası verildi…

08 Ekim 2022 tarihinde eklendi.
Dizi izlerken annesine anlatmıştı: Çocuğunu istismar eden babaya 60 yıl ceza

“Kırmızı Oda” dizisinde üvey babasının tacizine maruz kalan “Kumru” isimli karakterin hikayesini izleyen 11 yaşındaki çocuğun, annesine gözyaşları içerisinde yıllardır öz babası E.U. tarafından istismar edildiğini anlattı.

Çocuğunun anlattıklarına kayıtsız kalmayan anne, çocuğuna yıllarca sistematik olarak cinsel saldırıda bulunan ve kimseye anlatmaması konusunda tehdit eden 55 yaşındaki ‘baba’ E.U’yu emniyete giderek şikayette bulundu. Şikayetten bir gün sonra 22 Mart 2021 tarihinde E.U., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mağdur çocuğun ifadesinde, “Babam yıllardır beni istismar ediyor. Babam bana ‘Bu olanları başkasına anlatırsan, seni öldürürüm’ diyordu. O yüzden de korktum ve kimseye yaşadıklarımı anlatamadım’’ dediği öğrenildi. ‘Baba’ E.U’nun cinsel içerekli malzemelerden oluşan siyah bir poşetinin olduğu ve o poşeti annesinin evinde sakladığı öne sürüldü. Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından hazırlanan adli tıp raporu ve psikologlar tarafından hazırlanan rapor İstanbul Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunuldu. Adli tıp raporunda, ‘cinsel istismara ait bulguların’ tespit edildiği yer aldı. Mağdur çocuk ile görüşen psikoloğun hazırladığı raporda ise ‘’Mağdur ile yapılan görüşme sonucunda mağdurun ifadeleri güvenilir ve anlattıklarının tutarlı olduğu kanaatine varılmıştır. Güven konusunda şüphe kalmamıştır’’ denildi.

60 YIL CEZA

E.U’nun öz kızına ‘Nitelikli cinsel istismar’ suçunu işlediği iddiasıyla yargılandığı davada, İstanbul Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi 14 Eylül 2022 tarihinde kararını açıkladı. Kararda, E.U., ’nitelikli cinsel istismar’ suçundan 60 yıl 9 ay hapis cezası aldı. Kararda ayrıca, sanığın dosyaya yansıyan olumsuz kişiliği, sanığın suç işleme hususundaki eğilimi ve suç işlemekten çekinmemesi gerekçesiyle cezasında indirim uygulanmadığı belirtildi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ