Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

Dostluk Paylaşmaktır

18 Eylül 2022 tarihinde eklendi.
Dostluk Paylaşmaktır

Dostluk paylaşmaktır, sırrını bilmektir, acısını acı bilmek onunla ağlayabilmektir. Ricaya bile minnet etmesini beklemeden ona iyilikte bulunmaktır. Dostluk iyidir, güzeldir ama iyi dostu bulmak sanırım büyük meziyet gerektiriyor!

Dost, zor zamanımızda elimizden tutup bizi kaldırabilecek kişidir. Dostlar vardır; yüreğine kök salmış bir çınardır. Hiçbir şey deviremez, gönülden gönüle kurulmuştur köprüleri, ne yaşansa o köprüler yıkılmaz.

Dostlar vardır, yıldız gibidir. Çevrenizi kapladığı anda kara bulutlar, bir anda ışıldar yanınızda, aydınlatır karanlıklarınızı. Her insanın hayatında mutlaka gerçek bir dosta ihtiyacı vardır. Hem güzel günlerde mutluluğumuzu paylaşan, hem de zor günlerimizde sıkıntımızı hafifletmemize yardımcı olan kişiler gerçek dostlarımızdır.

Dostlar vardır soba gibidir, yüreğindeki ateşle ısıtır ellerinizi…
Dostlar vardır; fırtınada sığınak, güneşte gölgedir…

Gerçek dostluk çok zor elde edilir, ama bu duygu dünyadaki pek çok duygunun üstündedir. Gerçek bir dost bulan kişiler bu dünyadaki şanslı insanlardır. Eğer sizin de gerçek anlamda bir dostunuz varsa ona sımsıkı sarılın ve hiç bırakmayın. Çünkü dost karların içinde açan bir çiçek gibidir. Onu bulduktan sonra kendisine gereken değeri vererek asla kaybetmemek gerekir.

Dostlar vardır gül gibidir, sarılırken dikenlerini de göze almanız gerekir.
İnsanın en önemli meziyetlerinden biri de vefa ve dostluk duygusudur. Vefa, insana has bir meziyet, varlığı taçlandıran bir kıymettir. Bu karakter, bir insanın asaletinin bir simgesi, edep ve hayâsının neticesidir.
Gerçek dostluk, karşılıklı saygı ve sevgiye dayanan bir kader birliği, bir gönül birliği üzerine kurulmalıdır. Dostluk, vefanın bir neticesi, güzel ahlakın bir tezahürüdür. Dostluk vefa duygusunun zirve noktasıdır.

Geniş günde düşman bile dost olur, gerçek dost dar günün dostudur. Dost, zor zamanımızda elimizden tutup bizi kaldırabilecek kişidir. Her insanın hayatında mutlaka gerçek bir dosta ihtiyacı vardır. Hem güzel günlerde mutluluğumuzu paylaşan hem de zor günlerimizde sıkıntımızı hafifletmemize yardımcı olan kişiler gerçek dostlarımızdır.

Vefasızlık karşısında insan yıkılır, perişan olur. “Sen de mi Brütüs!” deyimi, bu bağlamda çok meşhurdur. Birçok kez yıkılmışlığım vardır!

Aslında dostluk iki insan arasındaki en özel bağlardan biridir. Bazen birbirini iyi tanıyan iki arkadaş konuşmadan bile anlaşabilir. Zor bulunan bir şeydir dostluk. Zaman ister, emek ister. Dostluk unutulmayacak kadar güzel, ender insanlarla yaşanacak kadar özeldir.

Hoşçakalın ve dostça kalın…

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ