Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

Düzce’de deprem: İstanbul, Ankara ve tüm çevre illerde hissedildi

Merkez üssü Düzce olan, büyüklüğü Kandilli tarafından 6.0, AFAD tarafından 5.9 olarak açıklanan deprem İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok şehirde hissedildi. 35 kişinin yaralandığı bildirildi. Düzce, Sakarya, Bolu ve Zonguldak’ta eğitime bir gün ara verildi…

23 Kasım 2022 tarihinde eklendi.
Düzce’de deprem: İstanbul, Ankara ve tüm çevre illerde hissedildi

Düzce‘nin Gölyaka ilçesinde, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere pek çok şehirde yoğun bir şekilde hissedilen deprem meydana geldi.

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kandilli Rasathanesi, 30 saniyeden uzun süren sarsıntının büyüklüğünü ilk etapta 5.9, derinliğini 6.5 kilometre olarak açıkladı.

Rasathane, ilerleyen saatlerde depremin büyüklüğünü 6.0, derinliğini ise 10.6 kilometre olarak revize etti.

70 artçı depremin meydana geldiği ve elektrik kesintilerinin kontrol amaçlı uygulandığı kaydedildi.

VIDEO – Deprem, İstanbul’da güvenlik kamerasına yansıdı

Gelişmeler, Gerçek Gündem’in canlı takibindeydi:

ZONGULDAK’TA DA EĞİTİME ARA

Düzce, Sakarya ve Bolu’nun ardından Zonguldak’ta eğitim – öğretime bir gün süreyle ara verildi.

EVLERİNDE HASAR OLUŞAN AİLE, MİSAFİRHANEYE ALINDI

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde iki katlı eski binanın bacası yıkıldı.

Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı olay yerine gelerek hasar gören evde incelemelerde bulundu. Beş kişilik aileye geçmiş olsun dileklerini ileten Yapıcı, bu kişilerin jandarma konutuna alınacağını ifade etti.

SOYLU: CUMHURBAŞKANIMIZI BİLGİLENDİRDİK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin meydana geldiği 04.08’den itibaren Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ı bilgilendirdiklerini söyledi:

Sayın Cumhurbaşkanımız valilerimizle de görüşürken illeriyle ilgili bilgileri aldılar. Herhangi bir can kaybımız yok. Köylerdeki taramalarımız devam ediyor. Birkaç köyde ahır yıkılması söz konusu.”

‘AZ HASARLI YA DA HASARLI BİNALARDA DURMAMAK LAZIM’

70’in üzerinde artçı sarsıntı yaşandığını dile getiren Soylu, “Bu seviyelerde 4’ün üzerinde artçı sarsıntı olabilir o yüzden az hasarlı ya da hasarlı binalarda durmamak lazım. Şu ana kadar bize ağır hasarlı binayla ilgili ihbar ya da bildirim gelmedi. Yaptığımız taramalarda da böyle bir sonuca ulaşmış değiliz” ifadesini kullandı.

KOCA: YARALI SAYISI 35

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kişisel Twitter hesabında ‘yeni bilgiler‘ notuyla yaptığı paylaşımda şu bilgileri verdi:

Düzce’de 1’i ağır 32, İstanbul’da 1, Bolu’da 1, Zonguldak’ta 1 kişi olmak üzere şu anki bilgilere göre yaralı sayısı 35’tir. Sağlık kurumlarımızdaki yaralıların tedavileri devam ediyor.”

BOLU’DA EĞİTİME BİR GÜN ARA

Düzce ve Sakarya’nın ardından Bolu Valiliği de, il genelinde eğitim ve öğretime bir gün ara verildiğini duyurdu.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi‘nde bugün yapılması planlanan vize sınavları ertelendi.

’22 YARALI VAR, YÜKSEKTEN ATLAYAN BİR KİŞİNİN DURUMU AĞIR’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kişisel Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Düzce’de yaralı sayısının 22 olduğunu duyurdu; “Birinin durumu yüksekten atlama sebebiyle ağır. Şehre gerekli ambulans ve UMKE timi görevlendirmeleri yapılmıştır. Yeni bilgileri paylaşacağız. Geçmiş olsun” ifadesini kullandı.

VIDEO – Eskişehir’de deprem nedeniyle korkan öğrenciler, ev terlikleriyle kendilerini sokağa attılar.

‘CAN KAYBI YOK’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin ardından yaptığı ilk açıklamada, “Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Ekiplerimizin saha taraması devam etmektedir” ifadesini kullandı. NTV yayınında da ek olarak şu bilgileri verdi:

Yaralanmalar yüksekten atlama kaynaklı, bir kişi ağır yaralandı. Gölyaka’da köylerde yapılan taramalar da hemen hemen sona erdi. Karadeniz Ereğli’den bina çöküntüsü haberi gelmişti ama oturulan bina olarak bir çöküntü, ağır hasar bilgisi şu ana kadar söz konusu değil.”

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da, büyükşehirde herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmadığını dile getirdi.

DÜZCE VE SAKARYA’DA EĞİTİME BİR GÜN ARA

Düzce Valisi Cevdet Atay ve Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, görev yaptıkları illerde eğitim – öğretime bir gün ara verildiğini duyurdu.

DÜZCE’DE ELEKTRİK VE İNTERNET KESİNTİSİ

Sarsıntının ardından Düzce’de kontrollü elektrik kesintisi uygulamasına gidildi. Ayrıca internet gözlem kuruluşu NetBlocks‘un aktardığına göre bölgedeki internet bağlantısı da ciddi şekilde düşüş gösterdi.

DÜZCE BELEDİYE BAŞKANI, KENTTEKİ SON DURUMU AKTARDI

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, sarsıntının ardından yaptığı ilk açıklamada kendilerine iletilen herhangi bir can kaybı bilgisi bulunmadığını belirtti:

“Elektrikler kesik. Şu ana kadar bize ulaşan bir yaralanma, yıkım, ölüm haberi yok. İnsanların büyük bir kısmı dışarda, caddede. Zaman zaman artçı sarsıntılar yaşıyoruz.”

TELEFONLARA ‘HAYATİ UYARI’ BİLDİRİMİ GİTMEDİ

Geçtiğimiz günlerde AFAD tarafından uygulanan deprem tatbikatı, senkronizasyon eksikliği nedeniyle eleştirilere neden olmuştu.

Deprem anında da birçok kişinin telefonuna ‘hayati uyarı bildirimi‘ mesajı gitmemesi dikkati çekti.

VIDEO – Demirören Haber Ajansı (DHA) Düzce muhabiri Tezcan Solmaz, depremin ardından bağlandığı NTV yayınında gözyaşlarına hakim olamadı. 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ