Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

Ekonomi gündemli Bakanlar Toplantısı bugün: Hangi borçlar silinecek?

Bakanlar Toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında iki haftalık aranın ardından bugün yapılacak. Toplantının ana gündem maddesini dar gelirli vatandaşların haciz ve icra sorunları ile ekonomi oluşturacak. Yunanistan’ın Ege’de artan tacizlerine karşı Türkiye’nin atacağı adımlar da masada olacak…

05 Eylül 2022 tarihinde eklendi.
Ekonomi gündemli Bakanlar Toplantısı bugün: Hangi borçlar silinecek?

Bakanlar Toplantısı yoğun gündemle gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantı saat 18.30’da başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılacak toplantının öncelikli gündemi ekonomi olacak. Enflasyonla mücadelede atılacak adımlar değerlendirilecek.

İCRA TAKİBİNE DÜŞEN BORÇLAR TASFİYE EDİLECEK

Paketle 6 milyona yakın vatandaşın icra takibine düşen 30 milyar lira civarındaki borcu tasfiye edilecek. Yapılacak çalışma kapsamında elektrik, doğal gaz, su gibi sözleşmeden kaynaklı borçların silinmesi planlanıyor. Toplantıda enflasyonla ve fahiş fiyatlarla mücadeleye yönelik atılacak adımlalar da ele alınacak.

YUNANİSTAN’IN GERİLİMİ TIRMANDIRAN ADIMLARI

Yunanistan’ın Ege ve Doğu Akdeniz’de gerilimi tırmandıran adımları da toplantının gündeminde. Toplantıda Türkiye’nin atacağı adımlar ele alınacak.

SOSYAL KONUT PROJESİ İÇİN GERİ SAYIM

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi için geri sayım sürüyor. Detaylar, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 13 Eylül’de açıklanacak. Toplantıda projeye ilişkin son çalışmalar görüşülecek.

Rusya-Ukrayna krizi ile tahıl koridorunun da toplantıda ele alınması bekleniyor.

BM GENEL KURULU’NA SESLENECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu ay yoğun bir diplomasi yürütecek. Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan’ı kapsayan Balkan turunun ardından Özbekistan’da Şanghay Beşlisi Toplantısı’na katılacak. Erdoğan’ın daha sonraki durağı ise ABD olacak. BM Genel Kurulu’na seslenecek, liderlerle ikili görüşmeler yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diplomasi trafiği de Bakanlar Toplantısı’nda değerlendirilecek.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ