Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

Elazığ’da provokatif afiş asmak “serbest”

CHP’nin “128 milyar dolar nerede?” ve Zafer Partisi’nin “Yerli ve milli Escobar” pankartları toplatılmasına ilişkin tartışmalar devam ederken, Elazığ’a bir dizi ziyaret için giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldukça ilginç afişlerle karşılandı…

19 Eylül 2022 tarihinde eklendi.
Elazığ’da provokatif afiş asmak “serbest”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısını gerçekleştirmek ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin temel atma törenine katılmak amacıyla Elazığ’a gitti. Kılıçdaroğlu’nun şehre gelişi öncesi ise billboardlara CHP’yi hedef alan bazı afişlerin asıldığı görüldü.

Gazeteci İsmail Saymaz, asılan pankartları gösterdiği paylaşımında, ”CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bugün Elazığ’da. Şehirdeki bilboardlara CHP ve CHP’lilerle ilgili afişler asıldı. Erzurum’da AK Partili Zehra Taşkesenlioğlu ile ilgili afiş asmak yasak, Elazığ’da CHP ile ilgili provokatif afiş asmak serbest‘ ifadelerini kullandı.

Saymaz ayrıca CHP’liler tarafından asılan afişlerin de AK Partili belediye tarafından indirildiğini söyledi.

Siyasetteki afiş gerginliği

Siyasetteki afiş gerginliği

Siyasette pankart gerilimi bir süredir devam eden bir konu. Halkın Kurtuluş Partisi’nin (HKP), Mayıs 2021’de astığı “Diploma nerede?” ve “Amerika’da boynuna takılan Yahudi Cesaret Madalyası nerede?” pankartları İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla ve “ima yoluyla cumhurbaşkanına hakaret edildiği” gerekçesiyle indirildi. CHP’nin, “SaBıKa Holding” ve “FETÖ’nün siyasi ayağı” broşürleri hakkında dava açılmasının ardından Nisan 2021’de tüm il ve ilçelerde astığı “128 milyar dolar nerede?” afişleri ise “cumhurbaşkanına hakaret” gerekçesiyle toplatıldı.

Son olarak da Zafer Partisi’nin, “Yerli ve milli Escobar” yazılı, bir sinema oyuncunun fotoğrafının bir kısmının yer aldığı afişler teker teker indirildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ