Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

Eski Ziraat Bankası yöneticisi Şenol Babuşcu: Merkez Bankası faiz indirecek

Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, Merkez Bankası’nın faiz indireceğini belirterek “Belki bir miktar kurda yükseliş yaşanabilir” dedi…

22 Eylül 2022 tarihinde eklendi.
Eski Ziraat Bankası yöneticisi Şenol Babuşcu: Merkez Bankası faiz indirecek

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), bugün saat 14:00’te faiz kararını kamuoyu ile paylaşacak.

Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, faiz indirimine gidileceğini ileri sürdü.

Merkez Bankası’nın faizde 100 baz puan indirime gideceğine ilişkin beklentisi olduğunu söyleyen Babuşcu, “Merkez Bankası, politika faizini yüzde 13’ten yüzde 12’ye çekecek. Cumhurbaşkanı da rezervlerimizin güçlendiğini söyleyerek, bir alt yapı oluşturdu” dedi.

Gazete Durum’dan Deniz Dalgıç’a konuşan Şenol Babuşcu, faizin yüzde 13 ile 12 olmasında bir fark olmadığını belirtirken, “Belki bir miktar kurda yükseliş yaşanabilir” açıklamasında bulundu.

NE OLMUŞTU?

Merkez Bankası, ilk olarak Eylül 2021 – Aralık 2021 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ısrarı sonucunda dört ay boyunca faiz indirimi yoluna gitmişti.

O tarihlerde 8.30 dolaylarında olan dolar/TL kuru, 18 seviyelerine gelmiş; ‘kur korumalı mevduat hesabı’ adımıyla gerilese de birkaç ay içerisinde aynı noktaya geri dönmüştü. Kurdaki ralli, vatandaşlara her geçen gün daha da artan hayat pahalılığı olarak yansımıştı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ