Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

Eyyam-ı Bahur Sıcaklarından Nasıl Korunacağız?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, tüm yurtta Eyyam-ı Bahur sıcakları etkili olacak. Son derece bunaltıcı geçecek olan bu sıcak hava dalgasına karşı neler yapmalıyız?..

30 Temmuz 2022 tarihinde eklendi.
Eyyam-ı Bahur Sıcaklarından Nasıl Korunacağız?

Bol su için Vücudunuzu bu dönemlerde bolca suya doyurmanız oldukça önemlidir. Ne kadar aktif olursanız o kadar fazla su tüketmeniz gerektiğini unutmayın. Su içmek için susamayı beklememelisiniz.

Evinizi serin tutmaya özen gösterin  Eğer evinizde klima yoksa Yalıtım yaparak ve pencerelerinizi perde veya gölgeliklerle kaplayarak evinizi daha serin tutabilirsiniz.

Mevsimine uygun giyinin ve güneş kremi kullanın Uygun giyinin ve güneş kremi kullanın. Güneş yanığı vücudunuzun soğuma yeteneğini etkiler ve sizi susuz bırakabilir. Dışarı çıkmanız gerekiyorsa bol, hafif, açık renkli giysiler giyerek kendinizi güneşten koruyun. Ten renginize ve cilt tipinize uygun güneş kremleri tercih edebilirsiniz.

Spor, sabah ve akşam yapılmalı Spor yapmak için sabah ve akşam saatleri tercih edilmeli, her bir saatlik spor için en az 2-4 bardak sıvı alınmalı. Bebek ve hayvanlara dikkat  Bebek, çocuk, engelliler ve hayvanlar kapalı ve park etmiş araçlarda bırakılmamalı.

Cola vb. içeceklerin  serinlik hissine aldanmayın  Kafein ve fazla miktarda şeker içeren içecekler vücuttan daha fazla sıvı kaybına yol açtığı için tüketilmemeli.

Güneş çarpması durumunda yapılması gerekenler nelerdir?  Sıcak bitkinliği, uzun süre aşırı sıcağa maruz kalma, yeterli miktarda sıvı almamaya bağlı su ve mineral kaybından dolayı meydana gelir. Sıklıkla yaşlılarda, yüksek tansiyonu olanlarda ve güneş altında çalışanlarda görülür. Aşırı terleme, yorgunluk, halsizlik, bayılma hissi, nabız hızlanması, ateş yükselmesi belirtileriyle kendini gösterir. Deri soğuk ve nemli, nabız hızlı ve zayıf, solunum hızlı ve yüzeysel, şuur açıktır. Güneş çarpmasına göre daha hafif şekilde atlatılır ve hayati tehlikesi yoktur. İlk yardım uygun ve zamanında yapılırsa hastanın genel durumu hızla düzelir. Serin bir yerde ıslak havlu veya bezle hasta serinletilmeye çalışılmalıdır. Bol miktarda sıvı verilmeli, özellikle de tuzlu ayran içirilmelidir. Yaklaşık 1 saat içerisinde kişinin genel durumu düzelmezse mutlaka sağlık kuruluşuna başvurulması gerekir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ