Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

Futbolda tarihi rezalet!

UEFA Uluslar Ligi C Ligi Grup 1’in son maçında Faroe Adaları ile Türkiye karşı karşıya geldi. Stefan Kuntz yönetimindeki Türkiye, Faroe Adaları’na 2-1 mağlup oldu. Türkiye, son 2 maçta kalesinde 5 gol gördü…

26 Eylül 2022 tarihinde eklendi.
Futbolda tarihi rezalet!

A Milli Takım, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup son maçında Faroe Adaları ile deplasmanda karşılaştı. Milli Takım maça Altay Bayındır, Zeki Çelik, Ozan Kabak, Kaan Ayhan, Eren Elmalı, Berkan Kutlu, Ferdi Kadıoğlu, Yunus Akgün, İrfan Can Kahveci, Kerem Aktürkoğlu, Serdar Dursun 11’i ile başladı.

Faroe Adaları ise karşılaşmaya Gestsson, Rolantsson, Vatnsdal, Gunnar Vatnhamar, Davidsen, Andreasen, Bjartalio, Solvi Vatnhamar, Joensen, Olsen, Edmundsson 11’i ile çıktı.

Faroe Adaları’nı galibiyete getiren goller ise 2. yarıda geldi. 51. dakikada Viljormur Davidsen takımını 1-0 öne geçirirken, 59. dakikada Joan Edmundsson durumu 2-0 yaptı.

Milli Takım’ın golü ise 89. dakikada Serdar Gürler ile geldi.

90 dakika sonunda kazanan Faroe Adaları puanını 8 yaparak 3. sırada yer aldı. Türkiye ise 13 puanla liderlik koltuğundaki yerini korudu.

Faroe Adaları, FIFA Dünya sıralamasında 125, A Milli Takımı ise 42. sırada yer alıyordu.

Milli takım, Kuntz ile çıktığı 12 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşarken, rakip fileleri 32 kez havalandırıp, kalesinde 14 gol gördü.

TÜRKİYE, FAROE ADALARINDA YİNE KAZANAMADI

A Milli Futbol Takımı, Faroe Adaları ile deplasmanda oynadığı ikinci maçı da kazanamadı.

Ay-yıldızlı ekip 15 Temmuz 1991’de rakibiyle deplasmanda oynadığı ilk maçta da sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrılmıştı. Milli takım, rakibiyle deplasmanda oynadığı ikinci maçtan da mağlup ayrıldı ve zayıf rakibi karşısında tarihindeki ilk yenilgisini aldı.

LÜKSEMBURG’LA BAŞLADI

C Ligi 1. Grup’ta Lüksemburg maçına kadar kalesinde hiç gol görmeyip, oynadığı tüm maçları kazanarak ilerleyen Türkiye, Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda Lüksemburg ile 3-3 berabere kaldı. Ligde ilk kez kalesinde gol görüp, puan kaybı yaşayan Türkiye’de bu beraberlik eleştirilere neden olurken, Faroe Adaları’nda alınan sonuç herkesi şaşırttı.32.jpg

A Milli Takım, Lüksemburg ve Faroe Adaları’ndan 2 maçta 5 gol yedi.

Son iki maçta alınan kötü sonuçların ardından Türkiye Futbol Federasyonu Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop ve Milli takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz’un istifa etmeleri isteniyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ