Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler
Serkan Candaş

Gazeteci Doğruları Yazmalı, Beklentisiz ve Çıkarsızca!

12 Eylül 2022 tarihinde eklendi.
Gazeteci Doğruları Yazmalı, Beklentisiz ve Çıkarsızca!

Son zamanlarda gazetecilik üzerine çok yazı yazdım. Bunun nedeni ülkemizde gazetecilik yerlerde sürünüyor. Çıkarı uğruna, koltuk uğruna, para uğruna bu kutsal mesleğe çok fazla leke sürülüyor ne yazık ki ve ben de dayanamayıp yazıyorum!

Halkın gözü, kulağı ve dili olan, hakkıyla yapıldığında kişilerin beğeni ve övgüsünü kazanan ender meslek gruplarından biri de gazeteciliktir.

Duygusallığın gazetecilikte yeri yoktur. Hak eden ister zengin, ister fakir, ister yetkili ya da yetkisiz, kim olursa olsun hakkı verilinceye kadar savunulması gerçek gazetecilik yapmanın belirtileridir. Gazeteci, çıkar ve menfaatin olduğu yerden kaçınmalıdır. Kişinin mal varlığı ve mevkiisi verdiği gücü kullanma isteği gazeteciyi doğruyu yazmasından alıkoymamalıdır. %10’luk bir kesimin tepkisine sebep olan doğru bir haber, yüzde doksanlık büyük bir kitlenin sevgisini kazanır. Bu meslekte, gazeteci toplumun menfaatine yararına olan hamlelerde bulunanları daha çok yazmalı ki tetiklenmesine sebep olsun. Bir gazetecinin doğruyu yazamamasının altında yatan neden beklenti ve çıkarlardır.

Maalesef günümüz gazetecileri arsasında öyleleri var ki, sadece ekmeğini yağlayanların peşinde dönüp dolaşırlar, gözleri o kişi ve kişileri görmekten başkasını görmez. Onları göğe yükseltirler, memleket yanıyor, sel götürüyor, dönüp bakmazlar da, böyle yapanların durumu hakkıyla gazetecilik yapanların üzerinde, kara bir leke olarak kalır ve halkın bütün gazetecilere aynı gözle bakmalarına sebep olurlar.

Gazeteci kendisine yönelik iş tekliflerine ya da şüpheli yemek davetlerine kapalı olmalıdır. Bir yemekle, kahvaltıyla kandırılmamalıdır. Omzunda yüklendiği mesleğinin çok değerli olduğunu, onu yerlerde süründürerek kişiliğini zedelememelidir. Toplumun yararına, şehrin, ülkenin, hatta dünyanın gelişmesine yönelik etkinlik ve projelerde yapılacak olan hizmetlerin daha hızlı ilerlemesi için gazeteciler tek vücut olmalıdırlar.

Buradan yanlı davranan tüm gazeteci arkadaşlarıma, meslektaşlarıma sesleniyorum; gururla taşıdığınız bir kimliğiniz var ve o kimlikle istediğiniz yere girip çıkıyorsunuz. Vicdanınızın sesini dinleyin, hiçbir güç hiçbir engel sizi doğruları ve haklıyı yazmaktan alıkoymasın.

Sağlıcakla kalın…

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ