Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

HDP’li isimden Akşener ve Yavaş resti: İkisine de HDP’lilerin vereceği oy yok

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı belirsizliğini korurken eski HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, çok konuşulacak bir çıkışa imza attı. Pir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Kimse Mansur Yavaş’ı parlatmasın. Ne ona ne de Akşener’e HDP’lilerin vereceği oy yok” ifadelerini kullandı…

02 Ağustos 2022 tarihinde eklendi.
HDP’li isimden Akşener ve Yavaş resti: İkisine de HDP’lilerin vereceği oy yok

2023 yılının Haziran ayında yapılması planlanan seçimler öncesi siyaset arenası hareketleniyor. MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı’nın adayının Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu açıklarken; Millet İttifakı’nın adayı ise belirsizliğini koruyor.

Hem CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hem de İYİ Parti lideri Meral Akşener, aday olacak ismi zamanı gelince açıklayacaklarını söylese de kulislerde adaylık için Kılıçdaroğlu, Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın adı geçiyor.

Aday olacak isimler gündemdeki yerini korurken eski HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Akşener ve Yavaş’ın adaylığına kapıyı net bir şekilde kapatan Pir, “Kimse Mansur Yavaş’ı parlatmasın. Ne ona ne de Akşener’e HDP’lilerin vereceği oy yok” dedi.

HDP'li isimden Akşener ve Yavaş resti: İkisine de HDP'lilerin vereceği oy yok

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da geçtiğimiz günlerde konuk olduğu bir programda “Ben Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığı adaylığına çok sıcak bakmıyorum. Çünkü; Türkiye yönetecek olan kadının daha demokrat, daha bağımsız, daha özgürlükçü ve gerçekten daha bir kadın olması gerekiyor. Ben Akşener’in siyasetine karışacak bir insan değilim, herkes kendi siyasetini yapar. Ancak durduğu çizginin ve yönetim anlayışının Cumhurbaşkanlığına çok uygun olmadığını düşünüyorum” ifadelerini kullanmıştı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ