Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

İmamoğlu anketi: AKP’li seçmen ‘dava siyasi’ diyor

İBB Başkanı İmamoğlu hakkında verilen hapis cezasının ardından Metropoll Araştırma’nın sahibi Özer Sencar, İmamoğlu’nun yargılanmasıyla ilgili yaptıkları anketin sonuçlarını paylaştı. “Sizce Ekrem İmamoğlu’na açılan dava gerçekte bir hakaret davası mıdır yoksa siyasi bir dava mıdır” sorusuna katılımcıların yüzde 44,6’sı “Siyasi bir davadır” dedi…

15 Aralık 2022 tarihinde eklendi.
İmamoğlu anketi: AKP’li seçmen ‘dava siyasi’ diyor

Metropoll Araştırma’nın sahibi Özer Sencar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen hapis cezası kararının ardından davaya ilişkin anket sonuçlarını paylaştı. İBB Başkanı İmamoğlu’na Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Metropoll Araştırma’nın “Türkiye’nin Nabzı Kasım 2022” araştırmasında “Sizce Ekrem İmamoğlu’na açılan dava gerçekte bir hakaret davası mıdır yoksa siyasi bir dava mıdır” sorusuna katılımcıların yüzde 17,6’sı “Hakaret davasıdır”, yüzde 44,6’sı “Siyasi bir davadır”, yüzde 30.9’u ise “Davadan haberim yok“ yanıtını verdi.

Son seçimde AK Parti’ye oy verdiğini belirten katılımcıların yüzde 40’ı davadan ‘haberdar olmadığını’ belirtirken, “Siyasi bir dava” diyenlerin oranı yüzde 28.3 olarak ölçüldü. AK Partili olup da “Hakaret davası” diyenlerin oranı ise yüzde 24.2’de kaldı.

Cumhur İttifakı’nın bir diğer ortağı olan MHP seçmeninin ise yüzde 32,9’u davadan haberdar olmadığını belirtti. Yüzde 39.8’i “siyasi bir dava”, yüzde 22.2’si ise “hakaret davası” seçeneğini işaretledi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ