Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

İngiltere’de Kral’ı protesto eden Cumhuriyetçiler gözaltına alındı

Oxford ve Edinburgh kentlerinde Kral 3. Charles’ın tahta çıkışını ve monarşiyi protesto eden 2 kişi polis tarafından gözaltına alındı…

12 Eylül 2022 tarihinde eklendi.
İngiltere’de Kral’ı protesto eden Cumhuriyetçiler gözaltına alındı

İngiltere’de geçen perşembe 96 yaşında vefat eden Kraliçe 2. Elizabeth’in cenaze töreni öncesi ülkede yas süreci devam ederken monarşi karşıtı eylemciler gözaltına alındı

2. Elizabteth’in ölümü sonrası oğlu Charles,  St James Sarayı’ndaki yemin ve imza töreniyle Kral 3. Charles adıyla Birleşik Krallık tahtına oturmuştu.

Oxford kentinde ise  45 yaşındaki tarih öğretmeni ve barış aktivisti Symon Hill, Kral 3. Charles’ın tahta geçtiğinin duyurulması sırasında gazetecilere “Onu kim seçti?” diye bağırdığı için gözaltına alındı.

The Guardian gazetesine röportaj veren Hill, olayla kiliseden eve giderken tesadüfen karşılaştığını belirterek, bu sözleri söyledikten sonra çevredeki bazı kişilerin kendisine ‘susmasını’ söylediğini kendisinin ise  “Rızamız dışında bir devlet başkanı getirildi” sözleriyle yanıt verdiğini vurguladı.

Polis müdahale etmeden önce birkaç güvenlik görevlisinin kendisine yaklaştığını dile getiren Hill, ardından  polis minibüsüne götürüldüğünü ifade etti.

Edinburgh’da ise “S… emperyalizmi, monarşiyi kaldırın” yazılı pankart tutan genç bir kadın gözaltına alındı.

Olay, Kraliçe 2. Elizabeth’in tabutunun getirilmesinden önce St. Giles Katedrali’nin dışında gerçekleşti.

Polis sözcüsü 22 yaşındaki kadının huzuru bozmaktan gözaltına alındığını açıkladı.

21 Nisan 1926’da Londra’da dünyaya gelen Elizabeth, 6 Şubat 1952’de babasının ölümü üzerine kraliçe olmuş, 2 Haziran 1953’te resmi törenle taç giymişti.

Kraliçe Elizabeth, 9 Eylül 2015’te dedesinin babaannesi Kraliçe Victoria’nın saltanatını geride bırakarak İngiltere’nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı, tarihte en uzun hüküm süren kraliçe ve en uzun hüküm süren ikinci hükümdar oldu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ