Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

İranlı ressam soyut galeri Çankaya’da kişisel sergi düzenledi

Son 3 yıldır Türkiye’de sanatseverlerin yakından tanıdığı bir isim olan İranlı mimar, şair, yazar ve ressam Maahyar Charmchi…

01 Şubat 2024 tarihinde eklendi.
İranlı ressam soyut galeri Çankaya’da kişisel sergi düzenledi

27 Ocak 2023 günü saat 18:00’da Ankara’nın Çankaya İlçesinde bulunan Soyut Galeri’de, Moj Galeri iş birliği ile ‘Satranç, çember, tarih ve diğer şeyler’ adlı çok sayıda eserin yer aldığı kişisel bir sergi ile sanatseverlerle buluştu.

Türkiye’deki sanatçı ve sanatseverler İranlı ressam Maahyar Charmchi ve eserlerini Art Ankara ve Art Contact İstanbul gibi sanat fuarları aracılığıyla tanıyor.

Maahyar Charmchi, semboller ve resimli işaretler kullanarak resim yapıyor ve insanın acılarını, eksikliklerini ve kaygılarını anlatmaya çalışıyor. Kadınlarla ilgili konulara olan özel ilgisi, hayvanların ve tanıdık gündelik nesnelerin kullanımı, sanat tarihinde tanınmış ressamların eserlerinden faydalanması eserlerinin karakteristik özelliği.

Çalışmalarında başta çeşitli gri tonları olmak üzere renklerin doğru kompozisyonuna ve kullanımına büyük önem veriyor.

Eserlerini sunarken kullandığı hikâye anlatma yöntemi pek çok sanatseverin ilgisini çekerken, biçime gösterilen özen ve farklı resim tekniklerinin kullanımı her eserinde görülmekte.

Serginin açılışına başta organizatör Deniz Şaman ve küratör Mansoureh Samadi olmak üzere çok sayıda sanatçı, sanat üniversitesi profesörleri ve sanat dostları katıldı.

27 Ocak Cumartesi günü Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan Soyut Galeri’de açılan sergi, 14 Şubat’a kadar sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ