Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

Işıner Güngör: Süper Kupa finali KKTC’de oynanmalı

İsviçre merkezli Uluslararası Diplomatlar Birliği’nin (DMW) Türkiye Denetim Kurulu Başkanı Işıner Güngör ertelenen Süper Kupa finalinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde oynanmasını önerdi…

04 Ocak 2024 tarihinde eklendi.
Işıner Güngör: Süper Kupa finali KKTC’de oynanmalı

Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan’da oynanması planlanan ve sonrasında ertelenen Süper Kupa finali ile ilgili bir açıklama da DMW Türkiye Denetim Kurulu Başkanı Işıner Güngör’den geldi. Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe ve Galatasaray yetkililerine Süper Kupa finalinin KKTC de oynanmasını teklif etti.

Güngör yaptığı açıklamada “Evrensel bir dil olarak spor; sınırları ve kültürleri aşan, insanları bir araya getirerek barışı, hoşgörüyü ve anlayışı teşvik eden güçlü bir araçtır. Futbol ise dünyadaki bütün spor branşları içerisinde en çok sevilen ve izlenen spor dalıdır. Türk futbolunun birçok ülkede ilgiyle takip edildiği herkes tarafından bilinmektedir. Futbolumuzun marka değeri yüksektir. Güçlü Türkiye’nin dünya çapında iki başarılı spor kulübünün maçının ertelenmesi dünya basınında büyük yer buldu. Ertelenen Süper Kupa finalinin nerede ve ne zaman düzenleneceği şu an Türkiye haricinde tüm dünyada merakla beklenmektedir. Akdeniz’in mavi incisi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’mizin tanıtılması açısından elimizde büyük bir fırsat bulunmaktadır” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantısında yaptığı konuşmaya değinen Güngör “BM Genel Kurul toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan uluslararası toplumu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını tanımaya, diplomatik, siyasi ve ekonomik bağlar kurmaya davet etmişti. Bilindiği üzere bu davet sonrasında devletler nezdinde olumlu gelişmeler yaşanmıştı. Şimdi ise diplomaside yumuşak güç (soft power) olarak değerlendirebileceğimiz uluslararası ilginin olduğu bir spor müsabakasıyla KKTC’nin adını ve varlığını milyarlarca insana duyurabilme potansiyelindeyiz” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ