Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

İstanbul’da öğretmenlere 24 Kasım’da ücretsiz ulaşım

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde “İstanbulkart Mobil’de Dijital Öğretmen Kart” tanımlı olan öğretmenlere seyahatin ücretsiz olacağını duyurdu…

22 Kasım 2022 tarihinde eklendi.
İstanbul’da öğretmenlere 24 Kasım’da ücretsiz ulaşım

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde “İstanbulkart Mobil’de Dijital Öğretmen Kart” tanımlı olan öğretmenlerin tüm gün ücretsiz seyahat edebileceğini açıkladı.

İBB’den yapılan açıklamaya göre, 24 Kasım’da öğretmenler, Marmaray, metro, metrobüs, otobüs ve şehir hatlarında QR kodla ödeme yaptıkları takdirde, geçiş ücretleri dijital öğretmen kartlarına iade edilecek. Ücretsiz geçişte herhangi bir limit de olmayacak.

YÜZDE 25 KİTAPÇI İNDİRİMİ

Öte yandan, öğretmenlere “İstanbul Kitapçısı” şubelerinde Öğretmenler Günü’ne özel 21-27 Kasım tarihleri arasında seçili kitaplarda yüzde 25 indirim uygulanacak.

İBB iştiraki Kültür A.Ş. bünyesindeki Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Miniatürk, Panorama 1453 Tarih Müzesi gibi müzelerde de 21-27 Kasım arasında öğretmen ve birinci derece yakınları için indirim uygulanacak.

Ayrıca, İBB Sağlık Dairesi Başkanlığınca önceden öğretmenlik yapmış Darülaceze sakinlerine ve Darülaceze’de öğretmenlik yapan çalışanlara canlı müzik eşliğinde özel bir kutlama yapılacak.

ÖĞRETMENLERE TREN BİLETİ VE KARGO ÜCRETLERİNDE İNDİRİM

Ulaştırma Bakanlığı, bilginin gelecek nesle aktarılmasında önemli rol üstlenen öğretmenlere “Öğretmenler Günü” için bir hediye hazırladı.

Bu kapsamda, yıl boyunca TCDD Taşımacılık AŞ tarafından öğretmenlere tüm tren seyahatlerinde yüzde 15 oranında yapılan indirim, 24-30 Kasım tarihlerinde standart tam bilet ücreti üzerinden yüzde 50 olarak uygulanacak.

İndirim uygulamasından, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı veya Bakanlık tarafından onaylanmış her derece ve türdeki resmi ve özel okullarda halen çalışan müdür ve müdür yardımcıları dahil tüm öğretmenler, yükseköğretim kuruluşlarında (üniversite, fakülte, enstitü, yüksekokul, konservatuar, meslek yüksekokulu, uygulama ve araştırma merkezlerinde) çalışan tüm öğretim elemanları ve Türk uyruklu olup yabancı ülkelerde çalışan öğretmenler faydalanabilecek.

PTT KARGOLARINDA DA İNDİRİM

Bakanlık tarafından öğretmenler günü dolayısıyla uygulanan yüzde 50 bilet fiyatı indiriminden 2017’de 4 bin 352, 2018’de 4 bin 567, 2019’da 6 bin 206, 2020’de 1473 ve 2021 yılında 4 bin 4 olmak üzere 20 bin 602 öğretmen faydalandı.

Ayrıca, öğretmenlerin PTT vasıtasıyla yapacağı yurt içi varışlı APS Kurye ve posta kargo gönderilerinde de yüzde 25 indirim uygulanacak.

İndirim uygulamasından öğretmen kimlik kartlarının ibraz edilmesi durumunda faydalanılabilecek.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ