Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

İstanbullular Saraçhane’de; İmamoğlu: Birlik ve beraberliğimizin güzel bir anını bu akşam başlatıyoruz

Hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası kararı verilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun çağrısının ardından vatandaşlar Saraçhane’de buluştu. Ekrem İmamoğlu ve Meral Akşener alanda buluşan on binlere seslendi. İmamoğlu, yarın altılı masa liderleri ile birlikte Saraçhane’de olacaklarını duyurdu…

14 Aralık 2022 tarihinde eklendi.
İstanbullular Saraçhane’de; İmamoğlu: Birlik ve beraberliğimizin güzel bir anını bu akşam başlatıyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında istenen siyasi yasakla ilgili yaptığı paylaşımda herkesi kararın açıklanacağı 16.00’da Saraçhane’ye davet etti. Kaftancıoğlu da “Saat 16.00’da örgütümüz ve İstanbulluları aynı saatte Saraçhane’ye bekliyoruz” dedi. Ekrem İmamoğlu’nun çağrısına tüm Türkiye’den destek gelirken İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Ekrem İmamoğlu hakkında verilen karar siyasi yasağı da içeriyor.

Ekrem İmamoğlu’nun çağrısının ardından kısa sürede Saraçhane’de kalabalık toplanmaya başladı. Ekrem İmamoğlu’nun çağrısının ardından metro seferleri sıklaştırıldı.

Ekrem İmamoğlu’nun çağrısının ardından İYİ Parti, Memleket Partisi, Sol Parti, DEVA Partisi, Türkiye Değişim Partisi, Gelecek Partisi, Türkiye İşçi Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Emek Partisi sendikalar ve sivil toplum kuruluşları desteklerini açıkladı. İstanbul’un dört bir yanından yurttaşlar Saraçhane’ye akın etti.

EKREM İMAMOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

“YARIN ÇOĞALARAK DAHA FAZLA BİRLİKTE OLACAĞIZ”

Ekrem İmamoğlu’nun Saraçhane’de kararın ardından İstanbullulara seslendi:

Saraçhane’ye evinize hoş geldiniz. İstanbul sizin. İstanbul 16 milyon İstanbullunun. Hangi çılgın millete ait sürecin önüne set kurabilirmiş, hangi çılgın zincir vurabilirmiş. Hiç kimse vuramaz. Bu akşam birlikteyiz. Yarın çoğalarak daha fazla birlikte olacağız.

Şimdi birlik ve beraberliğimizin güzel bir anını bu akşam başlatıyoruz. Yarın çok daha büyüyecek. Genel başkanlarımız burada olacak. Hep birlikte olacağız.

Yarın altılı masanın liderleriyle birlikte olacağız. Zamanını sizinle paylaşacağım. Yarın halkımızı buraya davet edeceğiz. Birlikte konuşacağız, birlikte dertleşeceğiz ama aydınlık günlere birlikte bakacağız. Bu dava Türkiye’nin düştüğü durumun özetidir.

“İSTANBUL’DA BAŞARDIK, TÜRKİYE’DE DE BAŞARACAĞIZ”

Bu dava ülkede adaletin kalmadığımın hesabı. Bu dava, adalet ve demokrasi gibi ulvi değerleri getirmek istemeyenlerin yönettiği bir davadır. ‘Devlet biziz, millet biziz, her şeyin sahibi biziz’ diyenlerin hukuku yok sayarak, bir avuç insanın istediği yörüngeye oturmak isteyenlerin ortaya koyduğu iradeyi yönetenlerin davasıdır. Keşke bu dava bir hukuk davası olsaydı, adalet önünde bir yargılanma süreci olsaydı. Aslında bu dava var olan süreçte bozuk düzen diye tarifleyeceğimiz bir düzenin davasıdır. Bu bozuk düzenin sahibi olan bir avuç insan artık mertçe, dürüstçe mücadele etmeyi de bırakmışlardır. Kendi düzenlerini korumak için alavereye dalavereye başvurarak iş ve işlemleri yürürlüğe koyan insanların sürecidir.

İstanbul’da başardık, Türkiye’de başaracağız. Aradan 3 buçuk sene geçmiş olabilir. Benim hala gençliğim var. Hala umudumuz yüksek. Milyonlarca kollarını sıvayan, adalete susamış Türk milleti var. 2023’te her şey çok güzel olacak.

“YARIN YİNE BURADA OLACAĞIZ, SİZLERİ DAVET EDECEĞİZ VE DERTLEŞECEĞİZ”

Seçimi vermek istemediler, söke söke aldınız. 6 Mayıs’ta seçimi iptal ettiler, tokadı misli misli attınız ama doymadılar. Doymadılar, doyamadılar. Değerli hemşerilerim bugünkü davada verdikleri ceza, ortaya koydukları irade çirkin bir sonuçtur.

Bu yol yanlış bir yoldur, çünkü adalet gün gelecek yargıyı siyasallaştıranlara da lazım olacaktır. Bu kararı aldıran zat, bu sözler senin değil mi, bu sözler senin değil mi? Bu sözler bu belediyeni başkanıyken sizinle ilgili alınan, bu kararla ilgili yaptığınız konuşmalar. Cümleler o cümleler. Görüyorsunuz değil mi? Nereden nereye…

Yarın yine burada olacağız, sizleri davet edeceğiz ve dertleşeceğiz. Demokrasi için mücadele edeceğiz. Bu ülkenin adalete merhamete ve vicdana ihtiyacı var. Bu ülkenin umuda ihtiyacı var. Umudunuz eksik olmasın. Bizim 2023 ideallerimiz var. Hep birlikte, omuz omuza, gece gündüz çalışacağız. Milletimizi aydınlık günlere taşımak adına, 2023 yılında seçimlerde bu ülkenin üstüne çökmeye çalışan zihniyeti hep birlikte göndereceğiz.

Bizi yıldırmak isteyenlere buradan söyleyeyim. Aradan 3.5 sene geçmiş olabilir ama benim hâlâ gençliğim var gençliğim! Hâlâ umudumuz yüksek! Sizden söz almak istiyorum. 2023’te her şey çok güzel olacak. Ankara duysun, bugün o mahkemeye müdahale eden Ankara duysun! Her şey çok güzel olacak!

İMAMOĞLU HAKKINDA SİYASİ YASAK KARARININ ARDINDAN SARAÇHANEDE YAŞANANLAR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun çağrısının ardından Saraçhane’de toplanan yurttaşlar milletin iradesinin yok sayıldığını ifade ederek karara tepki gösterdi.

“MİLLETİN İRADESİ YOK SAYILDI”

Toma araçlarının ve yüzlerce polisin olduğu Saraçhane’de “Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek,” “Ekrem başkan yalnız değildir”, “Hak, Hukuk, Adalet” sloganları atılıyor. İmamoğlu hakkında karara vatandaşlar yuhalayarak tepki verdi. İstanbullular “Hükümet istifa” sloganları atıyor. Yurttaşlar “İki defa seçim kazandı. Milletin iradesi yok sayıldı” diyerek kararı eleştirdi.

GERÇEK GÜNDEM’E KONUŞAN VATANDAŞ: “ADALETSİZLİĞİ YENMEK İÇİN BURADAYIZ”

Yurttaşlar Saraçhane’de Gerçek Gündem’e açıklamalarda bulundu.

Gerçek Gündem’e konuşan yurttaş Ömer Baran, “Kararın sonuna kadar takipçisi olacağız. Yok öyle teslim olmak. Milyonlarca oy almış. Adaletsizliği yenmek için buradayız. Bu ülkede 6 yaşındaki çocuğa istismarda bulunanlar 2 yıl saklanıyorsa bizim başkanımız ‘ahmak’ dediği için yargılayamazlar. Başkanımızı yalnız bırakamayız. Öyle bir karar çıkarsa kendimi çıkar burada yakarım. Gülünç bir durum. Diktatörlüğün üzerinde, insan isim bulamıyor” dedi.

“6 YAŞINDA ÇOCUĞUN SESİ OLDUĞUM İÇİN BURADAYIM”

Hidayet Gedik isimli yurttaş ise, “Öncelikle adalet için buradayım. 6 yaşındaki çocuğun sesi olduğum için, sevgi için, her şeyden önce ahlak için buradayım” diye konuştu.

“BOŞUNA ÇABALAMASINLAR”

Fatma Çağlayan isimli vatandaş ise, “Başkanımıza destek olmak için buradayız. Hak, hukuk ve adalet istiyoruz. Amaçları İstanbul’u almak. Bunu başaramadılar. İkinci seçimi yaptılar, kaç bin oyla kazanıldı? Başkanımızı yedirmeyeceğiz. Milleti görsünler. Boşuna çabalamasınlar. Ekrem İmamoğlu’nun arkasındayız. Gerisi masal” ifadelerini kullandı.

Yaşananlar karşısında göz yaşlarına boğulan bir kadın ise, “Haksızlık için, adaletsizlik için, Ekrem İmamoğlu için ağlıyorum” dedi.

“VATANDAŞ BİLETİ KESER”

Gerçek Gündem’e konuşan İBB Meclis Üyesi Taylan Yıldız, “Milli iradenin önünde bir kez durulmaya çalışıldığı zaman vatandaşın nasıl cevap verdiğini en iyi sayın cumhurbaşkanımız bilir. 16 milyon İstanbullunun demokratik hakkını gasp ettiğiniz zaman vatandaş bileti keser” diye konuştu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ