Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

İstiklal Caddesi’nde patlama: Can kaybı ve yaralılar var

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bulunan İstiklal Caddesi’nde patlama meydana geldi. Can kaybı ve yaralıların olduğu belirtilirken, RTÜK’ten yayın yasağı geldi…

13 Kasım 2022 tarihinde eklendi.
İstiklal Caddesi’nde patlama: Can kaybı ve yaralılar var

İstanbul’un en kalabalık noktalarının başında gelen Beyoğlu / İstiklal Caddesi’nde patlama meydana geldi. Valilik, can kaybı ve yaralıların olduğunu duyurdu.

Güvenlik güçleri, ikinci bir patlama endişesi nedeniyle alanı boşalttı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Gazeteci Seyhan Avşar, patlamaya ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 5 savcı görevlendirdiğini açıkladı. Avşar, ”İstiklal caddesinde meydanında gelen patlama nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 5 savcı görevlendirdi. Başsavcılık ayrıca patlamayla ilgili görsel ve işitsel tüm haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı kararı alındığını duyurdu” ifadelerini kullandı.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), patlamaya ilişkin yayın yasağı getirdi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de “Lütfen kaynağı belirsiz bilgilere itibar etmeyelim, güvenli kaynaklardan bilgi sahibi olalım. Farkında olmadan yanlış bilgiyi yaymayalım” uyarısında bulundu.

16.57 İMAMOĞLU: KORKU VE PANİĞE YOL AÇACAK PAYLAŞIMLARDAN UZAK DURUN

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, vatandaşlara Emniyet ve sağlık ekiplerine yardımcı olmaları çağrısında bulundu; ardından şunları kaydetti:

“Korku ve paniğe yol açabilecek paylaşımlardan uzak durulması zaruridir. İlgili tüm ekipler bölgede, sağlıklı bilgilendirme yapacağız.”

 16.54 VALİLİKTEN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, patlamanın ardından kişisel Twitter hesabında yaptığı açıklamada “Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ