Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

İYİ Partili Usta’dan 6 Mart açıklaması: Hala kapı açık

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayını açıklayacağı 6 Mart’taki toplantısına katılıp katılmayacaklarına dair soruya İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta “Karar almadık, hala kapı açık” yanıtını verdi…

04 Mart 2023 tarihinde eklendi.
İYİ Partili Usta’dan 6 Mart açıklaması: Hala kapı açık

İYİ Parti lideri Meral Akşener, dün yaptığı açıklamayla CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığını reddettiğini ve masanın ‘notere’ dönüştüğünü söyledi. Bu açıklamada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş’a da çağrı yapan Akşener ‘aday olun’ dedi.

Bu açıklama siyasette sert rüzgarlar estirirken İYİ Parti’den açıklama geldi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Habertürk’te yaşananları yorumladı. Millet İttifakı’nın 6 Mart’ta cumhurbaşkanı adayını açıklayacağı toplantıya katılıp katılmayacağına dair soruya yanıt veren Usta “Karar almadık, hala kapı açık” dedi.

Erhan Usta’nın açıklamaları şu şekilde:

“Diğer 5 başkanın imzasıyla bu iş olabilir tutumu, masanın yaklaşımına aykırı. Sayın Akşener masayı dağıttı deniyor. Öyle değil. Sayın Akşener masadan kaldırılmak istendi.

Siyasi nezakete uymaz, bir partinin isimleri öneriliyor diyor. Her ne kadar CHP rozeti taşıyorsa da bu iki başkan Millet İttifakı’nın belediye başkanları. Masaya bir isim getirmek, birbirinin işine karışmaksa o zaman aday nasıl belirlenecek? Kılıçdaroğlu’nun ismini önce Gültekin Bey söylüyor. O zaman CHP’nin iç işlerine mi karışmış oluyor?”

AKŞENER KURMAYLARIYLA NE KONUŞTU?

Akşener’in CHP’li belediye başkanlarıyla görüşüp görüşmeyeceğine dair açıklama yapan Usta, bu konuda bilgisinin olmadığını ancak CHP tarafının böyle bir gelişmenin olmadığını söylediğini belirtti. Akşener’in kurmaylarıyla gerçekleştirdiği toplantıya dair de konuşan Usta, “Genel Başkan, temel meselelerin cevabını anlık vermeyeceğim, yetkili organlarda konuşacağız demişti. Genel Başkanımız yetki olarak oraya gitmedi, orada alınan kararları partide görüşeceğini iletmişti” dedi.

2 MART’TAKİ BİLDİRİYİ NEDEN İMZALADI?

Akşener’in 2 Mart’ta imzaladığı bildiriye dair de konuşan Usta, “O sadece bilgilendirme için. Zorlanarak yazılmış bir metin. Daha önce kurmaylar hazırlıyordu metni, genel başkanlar imzalıyordu. O günkü toplantının havasını düşünün. Sayın Davutoğlu kaleme alıyor metni. Gözden kaçmış olabilir” ifadelerini kullandı.

AKŞENER 6 MART’TAKİ TOPLANTIYA KATILACAK MI?

Karar vermedik, kapı hala açık.

Eğer altılı masa başlangıçtaki çalışma ilkelerine dönecek olursa hala devam eder. Ama denilirse ki, son ve kritik noktada bütün altılı masa çalışma ilkelerinden vazgeçiyor; bizim yapacağımız bir şey yok.

Başlangıçtaki çalışma ilkelerinin dönülmesi hususunda bir irade ortaya konulursa elbette kapı açık.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ