Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler
Serkan Candaş

İyilik mi? Bundan sonra mumla bile bulamazlar!

28 Eylül 2022 tarihinde eklendi.
İyilik mi? Bundan sonra mumla bile bulamazlar!

Bu yazımda biraz bizim işlerden bahsetmek ve içimi dökmek istedim. Belki böyle bir yazıda anlatmak doğru değil ama insan bazen içini dökmek istiyor ve ben yazarak rahatlayanlardanım.

Millete bedava ya da çok cüzi rakamlara PR yapmaktan ne zaman vazgeçeceğim inanın bilmiyorum. İnsanlara yardım etmek beni mutlu ediyor. Başkasının mutluluğu ile mutlu olan bir insanım. Neyse uzatmayayım konuya bodoslama dalayım değil mi?

Benim iş kollarım arasında gazetecilik dışında; PR, basın danışmanlığı, proje danışmanlığı, proje koordinatörlüğü menajerlik vb. de var. Projeye göre 5 bin ile 80 bin TL arası değişir aldığım bütçe, bazen çok daha yukarılara da çıkar bu miktar. Miktarı buraya yazmamın nedeni ise tabir-icaizse nasıl ahmaklıklar yaptığımı iyi görün diye!

Bazen tanıdıklarıma yardımcı olurum ve parasız danışmanlık hizmeti veririm, destek isterlerse tabii! Bir teşekkür etmesi kâfidir der geçerim. Fakat  genelde işleri görülür ve bir daha arayıp sormaz bazıları, teşekkür dahi etmezler, bazen ben aradığımda ya da yazdığımda cevap vermezler, ben bir yardım ve destk istediğimde oralı olmazlar veya “yok olmaz” derler ve bunlar sözde benim arkadaşımdır. Ben de hançeri yedikten sonra, kendime “Bir daha kimseye bedava iş yapmayacağım, yardım etmeyeceğim, destek olmayacağım” diye söz veririm, ama kendime verdiğim o sözü hiç tutmam.

Bir başka mesele de insanlar işini yaptırırken en iyi, en kral sensin ama işi bittikten sonra en kötü sensin, bir anda unutulursun, hatta bazen arkandan konuşulur! (Arkamdan konuşulmayı emin olun çok yaşadım)

Bir de bizim sektörde bedava iş yaptırmayı çok severler, sanki biz basın danışmanları ve PR yapanlar taş yiyeceğiz, bize her şeyimizi bedava veriyorlar, bizim ödeme yaptığımız, giderlerimiz yok ya hani bedava iş yapacağız! Nasıl emek harcadığımızı, beynimizin nasıl abondone olduğunu beni tanıyanlar çok iyi bilir!

Bazen düşünüyorum acaba bende mi bir sorun var, ben mi çok saf bir adamım, birtek ben mi Robin Hood ya da Kara Murat’ım diye! Bundan sonra parayı veren, düdüğü çalar ben de ona göre.

Bundan sonraki felsefem; Bendeki bilgiler çok değerlidir ve onları kimse için heba etmeyeceğim ve kimseye bedava kullandırtmayacağım.

Sağlıcakla kalın ve kimsenin emeğini heba etmeyin..

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ