Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

Jeremy Rifkin, İkinci Yüzyıla Çağrı toplantısında konuştu: Dikkat çeken mesajlar

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ‘İkinci Yüzyıla Çağrı’ toplantısında Angela Merkel’in eski danışmanı Jeremy Rifkin’in kendisinin danışmanı olduğunu açıkladı. Toplantıda Rifkin de bir açıklama yaptı…

03 Aralık 2022 tarihinde eklendi.
Jeremy Rifkin, İkinci Yüzyıla Çağrı toplantısında konuştu: Dikkat çeken mesajlar

ABD’li yazar ve ekonomi kuramcısı Jeremy Rifkin, Angela Merkel’in eski danışmanı Jeremy Rifkin’in başdanışmanlığa getirildiğini açıkladı. İkinci Yüzyıla Çağrı toplantısına karılan Rifkin, burada yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi.

Rifkin’in açıklaması şöyle:

Sayın Kılıçdaroğlu ülkesini bir dönüşümden geçirecek. Bu bir sanayi dönüşümü. Benim ekibim AB’de temel mimari görevlerde yer aldı ve ayrıca Çin’de.

Sayın Acemoğlu ile birlikte çalışıyor olmak mutluluk verecek bana.

Son dönemdeki iklim çalışmaları bize şunu gösteriyor. Akdeniz’deki ülkeler dünyanınn geri kalanında yüzde 20 daha hızlı ısınıyor. En hızlı yağmur azalımı da bu bölgede görülüyor. Bu şekilde devam ederse burası yaşanamaz hale gelecek. Her Akdeniz ülkesinin bu konuyu ele alması gerekiyor. Birlikte çalışırsak başarılı olabiliriz. Bütün Türk halkının dayanışma içerisinde olması gerekiyor bu yolculukta. Bunu akılda tutarak bir düşüncemi paylaşmak istiyorum. Türkiye’de Akdeniz havzasında yaşayan insanlar iklimin farkında. Çok ciddi seller yaşanıyor. Yaz aylarına geldiğimizde ise kuraklık ve susuzluk yaşanıyor.

Z kuşağı başta olmak üzere şunu söylemek istiyorum. İnsanlık için çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Daha önce 5 kez önemli yok oluşlar yaşandı. Şimdi ise altıncısının başındayız. Bilim insanları bunu böyle görüyor. Karşımızdaki gerçeği olduğu gibi görmemiz gerekiyor. İklim değişiyor çünkü küresel ısınmaya yol açan gazlar salınıyor. Her bir derecelik artış için atmosfer yüzde 7 daha fazla ısınıyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ