Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

Kadınlar İstanbul Sözleşmesi için bugün de sokaklarda: “Hukuksuz kararı tanımıyoruz”

Danıştay’ın İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin kararının ardından kadınlar karara tepki göstermek için protestolar gerçekleştiriyor. “Kararı tanımıyoruz” diyen kadınlar bugün de sokaklarda olacak.

20 Temmuz 2022 tarihinde eklendi.
Kadınlar İstanbul Sözleşmesi için bugün de sokaklarda: “Hukuksuz kararı tanımıyoruz”

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir gecede aldığı İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına karşı kadınlar sözleşmeden vazgeçmedi. Kadın örgütleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve siyasetçiler skandal kararı Danıştay’a taşıdı.

Aralarında CHP, İYİ Parti ve sivil toplum kuruluşlarının da bulunduğu tüzel ve gerçek kişiler tarafından AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararının iptali için 220 dolayında dava açıldı. Bu davalarda, “çekilme kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması” talep edildi.

Dün kararını açıklayan Danıştay 10. Dairesi, İstanbul Sözleşmesi’nin feshine ilişkin 20 Mart 2021 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı’nın iptal istemini reddetti.

Kararın ardından kadınlar Türkiye’nin farklı kentlerinde sokağa çıkıyor. Kadınlar, “Hukuksuz kararı tanımıyoruz, İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” diyerek Danıştay’ın kararına tepki gösterecek.

Dün Danıştay’ın kararının ardından kadınlar meydanlara çıktı ve karara protesto etti. Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu’nun çağrısıyla Kadıköy’de toplanan kadınlar, “Danıştay’ın kararını tanımıyoruz” dedi.

İşte il il kadınların İstanbul Sözleşmesi için yapacağı eylemler: 

Eskişehir – 18.00 – Adalar Migros önü

Adana – 18.30 – Atatürk Parkı

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ