Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

Kartal’da ipler Güneş’in elinde

Süper Lig’e verilen Dünya Kupası arasında çalışmalarını sürdüren Beşiktaş’ta İstanbulspor ile oynanan hazırlık maçı teknik heyetin kararlarını değiştirdi. Çalışma azmiyle dikkat çeken Dele Alli’ye bir şans daha verecek yönetim, Şenol Güneş’in üzerini çizdiği isimlerle yolarını ayıracak…

01 Aralık 2022 tarihinde eklendi.
Kartal’da ipler Güneş’in elinde

Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, maç temposu kazanmak için hazırlık müsabakalarına başladı. Siyah-Beyazlı ekip, teknik heyetin kadro durumunu daha net görebilmesi açısından ilk hazırlık maçını İstanbulspor ile oynadı. Vodafone Park’ta oynanan karşılaşmayı Siyah-Beyazlı ekip 4-0 kazandı. Tecrübeli teknik adam, oynanan müsabakada öne çıkan oyuncularını not alırken idmanda istediklerini sahaya yansıtamayan isimleri ise kara listeye ekledi.

Sezon başında Beşiktaş’a katılan Redmond, İstanbulspor maçında öne çıkan isimlerin başında geldi. Muleka ile zaman zaman kanat değiştirdiği görülen İngiliz oyuncu, hücumlarda takımına yön verdi. Şenol Güneş’in gelişiyle çıkış yakalayan Cenk Tosun da kazandığı ritmi hazırlık döneminde de sürdürdü. Dele Alli ve Kerem Atakan Kesgin’in de performansları teknik heyetten geçer not aldı. Şenol Güneş’in özel olarak ilgilendiği Dele Alli’nin kısa süre içinde ritim bulması ise tecrübeli çalıştırıcının yüzünü güldürdü. Daha önce yolların ayrılması düşünülen Alli’nin çalışma azmi ve Güneş ile kendini iyi hissetmesinin ardından yönetim, İngiliz yıldıza bir şans daha tanıma kararı verdi. Kanat rotasyonunda Rachid Ghezzal’in sakatlığı nedeniyle elinde kısıtlı alternatifi bulunan Şenol Güneş, bu bölgeye takviye isterken yönetim, uygun maliyetli isimleri teknik heyete önermeye başladı. Orta alandaki oyuncularının performansından memnun olan Güneş, hücum hattında ise Cenk’in kendini bulması ile yönetimden bu bölgelere transfer isteğinde bulunmadı.

Ancak savunma hattında yaşanan problemleri ortadan kaldırmayı hedefleyen tecrübeli teknik adam, yabancı iki isimler yolların ayrılmasını istedi. 14 yabancı kontenjanını göz önüne alan yönetim teknik heyetin isteği doğrultusunda Montero’nun biletini kesti. Welinton için de satılabilir raporu veren Şenol Güneş, savunma hattına en az 2 transfer talep etti. Hazırlık sürecinde tempoya ayak uydurmakta güçlük çeken Masuaku’nun da gönderilmesini isteyen teknik heyet, sol beke de alternatif bir isim almak istiyor.

UTKU AYRILIK YOLUNDA

Beşiktaş’ta sezon başında teknik heyetin aldığı karar doğrultusunda lisansı çıkarılmayan kaleci Utku Yuvakuran, ara transfer döneminde takımdan ayrılacak. Deneyimli oyuncunun, menajeri aracılığıyla Karagümrük ve Ümraniyespor’la temas halinde olduğu bildirildi. Utku’nun lisansı çıkarılmasa da takım çalışmalarında; Mert Günok, Ersin Destanoğlu ve Emre Bilgin’le beraber antrenmanlarda yer alıyor. Valerien Ismael döneminde kadroda tercih edilmeyen Utku’nun kendisini hazır tutarak kısa süre içinde Süper Lig’de bir kulübe transfer olması bekleniyor. Siyah-Beyazlı yönetim de oyuncunun satışında kolaylık sağlayacak.

NWAKAEME İÇİN GERİ SAYIM

Süper Lig’e verilen arada transfer çalışmalarına devam eden Beşiktaş, kanat takviyesi için kollarını sıvadı. Trabzonspor’la geçen sezon yaşadığı şampiyonluğun ardından Fırtına’yla yollarını ayırıp Arabistan kulübü Al-Fayha’yla anlaşan 33 yaşındaki yıldız Anthony Nwakaeme’yi liste başına alan Beşiktaş, oyuncu ile imza aşamasına geldi. Takımının ligde düşme hattında bulunması sebebiyle mutsuz olan Nijeryalı hücumcunun, Türkiye’ye geri dönmeye karar verdiği kaydedildi. Yıldız futbolcu, ocak ayı için sözleşmesini feshetmeye hazırlanıyor. Beşiktaş, kontratını iptal etmesi halinde yıldız oyuncu için düğmeye basacak. İstanbul’a gelen Nijeryalı yıldız, Beşiktaş ile detayları görüşecek.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ