Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

Kılıçdaroğlu, Muhsin Yazıcıoğlu’nun oğluyla görüştü

CHP lideri Kılıçdaroğlu, BBP Kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun oğlu Fatih Furkan Yazıcıoğlu ile görüştü. Görüşmenin ardından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Furkan Yazıcıoğlu’nun babasının ölümü üzerindeki şüpheleri kaldırmak için kendisine bir dosya teslim ettiğini belirtti…

01 Ekim 2022 tarihinde eklendi.
Kılıçdaroğlu, Muhsin Yazıcıoğlu’nun oğluyla görüştü

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 25 Mart 2009’da bindiği helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun oğlu Fatih Furkan Yazıcıoğlu ile görüştü.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun oğlu Fatih Furkan ile görüştük. Babasının ölümü üzerindeki şüpheleri kaldırmak için, ciddiyetle araştırma yapacağımızın sözünü verdim. Kendisi de buna katkı sağlayacak bir dosya teslim etti. Açık yaraları kapamadan ülke huzur bulamıyor. Kapatacağız.”

OLAYIN GEÇMİŞİ

Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, yol arkadaşları ve İhlas Haber Ajansı Muhabiri İsmail Güneş’in Kahramanmaraş’ta bindikleri helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

Dönemin Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli olan FETÖ hükümlüsü eski emniyet amiri Dursun Özmen, helikopterin düşmesi sonrası “Yazıcıoğlu’nun bacağı kırık, ambulansla hastaneye götürülüyor” şeklindeki bilgi notunu hazırladığı iddiasıyla “görevi kötüye kullanma” suçundan yargılandığı davada mahkum oldu. Kahramanmaraş 1. Asliye Ceza Mahkemesi, 25 Ocak 2020’de Özmen’i üst sınırdan 2 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Kahramanmaraş Valisi Niyazi Tanılır, eski İl Jandarma Komutanı Sezai Akgün ve eski İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek’e “görevi kötüye kullanma” suçundan 1 yıl 2’şer ay hapis cezası verildi, indirim uygulanmadı. 6 sanık hakkında ise beraat kararı verildi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca, Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin bulunduğu helikopterin düştüğü tarihte Adana Jandarma Bölge Komutanı olan emekli Korgeneral Lapanta, eski Kurmay Başkanı Mazlum Koçoğlu, dönemin Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal ve eski Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru hakkında, arama kurtarma faaliyetlerinde ihmali olduğu iddiasıyla “görevi kötüye kullanma” suçundan 16 Kasım 2020’de Kahramanmaraş 5. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

Yargılama sonucunda 15 Şubat 2021’de görülen karar duruşmasında, Orhan Birdal ve Mazlum Koçoğlu’na “görevi kötüye kullanma” suçundan 1 yıl 1’er ay hapis cezası veren mahkeme, aynı suçtan Ali Arıduru’yu 1 yıl 3 ay, Ali Lapanta’yı da 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırarak, sanıklar hakkında indirim ya da erteleme yapılmasına yer olmadığına hükmetti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ