Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

LCW’ye LGBTİ+ protestosu: Gökkuşağından moru koparamazsınız

İzmir’de Kadın Savunma Ağı’nın çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, LC Waikiki’nin LGBTİ+ karşıtı tutumunu protesto ederek, mağaza önüne gökkuşağı çizdi…

08 Ekim 2022 tarihinde eklendi.
LCW’ye LGBTİ+ protestosu: Gökkuşağından moru koparamazsınız

İzmir’de Kadın Savunma Ağı’nın çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, gökkuşağı renklerini yasaklayan LC Waikiki’nin LGBTİ+ karşıtı tutumunu protesto etti.

Karşıyaka Çarşı’da bulunan LC Waikiki (LCW) şubesi önünde toplanan kadınlar, mağazanın girişine boyalarla gökkuşağı çizdi. Sık sık “Vardık, varız, var olacağız”, “Nefrete inat yaşasın hayat” ve “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganları atan kadınların eylemine çevrede bulunanlar da alkışlarla destek verdi.

Kadınlar adına açıklama yapan Kadın Savunma Ağı’ndan Gizem Coşkun, “Biz kadınlar Türkiye’de dünyada özgürlük ve eşitlik için mücadele ediyoruz. Kadınlar olarak, LGBTİ+’lar olarak buradayız. Tüm renklerimizle hayatın her alanında varız. Emeğimizi inkar edenlere karşı, LGBTİ+’ları inkar edenlere karşı tüm renklerimizle buradayız” dedi.

“LCW gökkuşağı renklerini yasaklamış, Sanayi Bakanı Mustafa Varank da LCW’yi tebrik etmiştir. Biz kadınlar bunu protesto ediyoruz.” diyen Coşkun, “Irkçılığınıza, ayrımcılığınıza eşitsizliğinize karşı buradayız. Gökkuşağından moru koparamazsınız. Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” şeklide konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ