Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

TCMB, bir önceki toplantısında politika faizini 250 baz puanlık artışla yüzde 17,5’e yükseltmişti. MB bugünkü toplantısında faizi 750 baz puan artırdı. Politika faizi yüzde 25’e çıkarken karar beklentilerin üzerine çıktı…

24 Ağustos 2023 tarihinde eklendi.
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu bir önceki toplantısında politika faizini 250 baz puan artırdı. Yüzde 17,5’e çıkardı. Temmuz ayı karar metninde, dezenflasyonun en kısa sürede tesisi için parasal sıkılaşma sürecinin devam ettiği vurgusu yapıldı. Sadeleşme sürecinin kademeli devam edeceğinin altı çizildi.

Bugünkü toplantıda ise ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyanı 250 baz puan artırım yönünde gerçekleşmişti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında toplandı.

Toplantıdan çıkan karar ekonomist beklentilerin üzerine çıktı. TCMB toplantısında politika faizini 750 baz puanlık artışla yüzde 25’e yükseltti.

MB FAİZ KARARLARI NE OLMUŞTU?

TCMB temmuz ayında açıkladığı kararda 7. kez üst üste faizi yüzde 14’te sabit bırakmıştı, ağustos, eylül, ekim ve kasım aylarında ise faiz indirimine gitmiş aralık ve ocak ayında ise faizi yüzde 9’da sabit tutmuştu. Şubat ayında ise 50 baz puan faiz indirimi yapan TCMB politika faizini yüzde 8.5’e çekmişti. Mart ayında ise faizler yüzde 8.5’ta sabit bırakıldı. Aynı şekilde nisan ve mayıs aylarında da faizler yüzde 8.5 düzeyinde sabit tutuldu. Haziran ayında ise faizler yüzde 15’e çekildi, Temmuz ayında ise bir kez daha artış yapılarak faizler yüzde 17.5’a çıkarıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ