Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

Meteoroloji il il uyardı: Sağanak, dolu, hortum geliyor

Meteoroloji’den yapılan son açıklamada; 15 il için sarı kodlu uyarı yapılırken, yağışların, İç Ege ve Akdeniz ile Muğla, Eskişehir, Ankara, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli olmasının beklendiği belirtildi. Sel, su baskını, yerel dolu, yıldırım ve hortum gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli olunması istendi…

23 Mayıs 2023 tarihinde eklendi.
Meteoroloji il il uyardı: Sağanak, dolu, hortum geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın kuzeyi, Ege’nin iç ve güney kesimleri, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, İç Ege ve Muğla, Batı Akdeniz ve Doğu Akdeniz’in batısı, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Malatya, Elazığ, Tunceli ve Erzincan çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yerel dolu, yıldırım, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

15 KENTE SARI KOD

Meteoroloji, 15 kent için de ‘sarı’ kodlu uyarıda bulundu. Bu iller; Adana, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Mersin, Kars, Muş, Sivas, Tokat, Tunceli, Van ve Yozgat.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgârın, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI

Doğu Anadolu’nun batısı ile Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı bekleniyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

23 MAYIS 2023 SALI GÜNÜ

1.jpg

24 MAYIS 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

1-001.jpg

25 MAYIS 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

1-002.jpg

26 MAYIS 2023 CUMA GÜNÜ

1-003.jpg

27 MAYIS 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

1-004.jpg

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ