Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’ndan 10 Önemli Hatırlatma

Sıcak yaz günleri için Profesör Doktor Osman Müftüoğlu’ndan 10 önemli hatırlatma…

29 Temmuz 2022 tarihinde eklendi.
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’ndan 10 Önemli  Hatırlatma
  1. Hangi Su: Her gün 8-10 bardak su için. Minerali bol sert suları tercih edin. Magnezyum ve kalsiyum zengini alkali özelliği yüksek sulara öncelik verin. Cam şişelerde satılanları tercih edin.
  2.  Hangi Yağ: Favoriniz zeytinyağı olsun. Zaman zaman tereyağına yer verin. İçyağı, kuyrukyağı, mısırözü, palmiye, hindistancevizi yağlarını unutun! Margarinlerden uzak durun.
  3. Hangi et: Benim tercihim kuzu eti. Keçi eti pek lezzetli değil ama o da güvenli. Otlaklarda yetişip büyüyen danaların eti de yenilebilir.
  4. Hangi Sebze: Sebzeleri mümkünse mevsiminde yemeye özen gösterin. Köklü sebzeleri yapraklı sebzelerle bir arada kullanmaya dikkat edin. Sebzeleri ille de haşlayarak yemek gerekmiyor. Çiğ yenilebilen her türlü sebzeyi salata veya benzeri formlarda yemeye gayret edin.
  5. Hangi Kuruyemiş:   İlk sıraya cevizi, ikinci sıraya bademi, üçüncü sıraya da yerfıstığını yazın. Zaman zaman kabak çekirdeği ve ayçiçeği çekirdeği çitlemeyi de ihmal etmeyin. Beyaz nohuttan biraz uzak durun. Antepfıstığını ihmal etmeyin. Bademi, yerfıstığını, nohudu ateşte yakmadan, kavurmadan, fırınlamadan doğal olarak tüketmeye özen gösterin.
  6. Hangi Meyve: Nar, siyah erik, kiraz, böğürtlen, yabanmersini, portakal, kayısı, hurma, elma, çekirdekli siyah üzüm, incir, karpuzu ilk sıralara yazın!
  7. Hangi Bakliyat: Birinci sıraya fasulyeyi -öncelikle de siyah fasulyeyi-, ikinci sıraya mercimeği, üçüncü sıraya da bezelyeyi yazın.
  8. Hangi Süt: Öncelik keçi sütüne verilmeli. Besleyici değeri daha fazla, alerjik etkileri daha sınırlı. Çocukluk çağlarından sonra süt yerine yoğurt tercih edilmeli.
  9. Hangi Balık: Soğuk sularda doğal şartlarda büyüyüp yetişen yağlı balıklar tercih edilsin. Çiftlik balıklarından uzak durulsun. Derin sularda yetişen genç balıklar daha çok tercih edilsin. Kirli sularda yetişen balıklar yenmesin.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ