Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

Schengen vizesi başvurularının reddedilmesinin gerekçesi ortaya çıktı

Türk vatandaşlarının, bütün şartları yerine getirmelerine karşın Schengen vizesi başvurularının reddedilmesinde artış yaşanıyor. Başvuru yapanlara red gerekçesi olarak Schengen’in 10. maddesi gösteriliyor…

18 Ekim 2022 tarihinde eklendi.
Schengen vizesi başvurularının reddedilmesinin gerekçesi ortaya çıktı

Son 1 yıldır Avrupa ülkelerine gitmek için Schengen vizesi başvurusu yapan Türk vatandaşları, konsoloslukların kapısından dönüyor. Turist amaçlı başvuru yapanların yanı sıra yıllardır Avrupa kentlerine gidip gelen iş insanlarına da vize verilmemesi, kamuoyunda gündem oldu.

VİZE VERİLMEME GEREKÇESİ BELLİ OLDU

Schengen vizesi alamayan Türk vatandaşlarının büyük çoğunluğunun 10. maddeden ret yanıtı aldığı ortaya çıktı. Özellikle Almanya Başkonsolosluğu’ndan Schengen vizesi almak isteyenlerin 10. maddeden reddedildiği öğrenildi.

SCHENGEN 10. MADDE NEDİR?

Show Haber’de yer alan habere göre, Schengen vizesi başvurusuna ret yanıtına gerekçe olarak gösterilen 10. madde, planlanan kalışa ilişkin gerekçenin inandırıcı olmadığı ve seyahat amacının net olarak belirtilmediği anlamına geliyor.

ŞİRKET SAHİPLERİ DE REDDEDİLİYOR

Ancak 10. maddeden ret cevabı alanların içinde tüm belgelerini eksiksiz olarak tamamlamış, buradaki mal varlığını ve şirketlerini de dayanak olarak göstermiş kişiler de bulunuyor.

Schengen vizesi için başvuru yapan bir iş insanı, “600 çalışanımız var şirketimizde. Her şeyimiz yasal. Tüm evraklarımız tamamken ret aldık” diye konuştu.

BAŞKA ÜLKELERE BAŞVURULARI DA ETKİLİYOR

10. maddeden alınan ret yanıtı başka ülkelere başvuruları da etkiliyor.

Vatandaşlar, söz konusu sorunun diplomatik olarak bir an önce çözülmesini istiyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ