Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

Stadyumdan ‘Atatürk’ ismi silindi!

49 yıllık Elazığ Atatürk Stadyumu’nun yenileme çalışmaları sonrasında ismi değiştirildi. Stadyumun isminden ‘Atatürk’ ismi çıkarıldı…

12 Mart 2023 tarihinde eklendi.
Stadyumdan ‘Atatürk’ ismi silindi!

Elazığ’da 1974’ten bu yana maçların oynandığı Atatürk Stadyumu’nun yenileme sonrası ismi değiştirildi. Stadyumun yeni ismi “Elazığ Stadyumu” oldu.

Stadyumu yeninden inşa edilmiş ve stadın adının da “Yeni Atatürk Stadyumu” olacağı ifade edilmişti ancak yeni stada Atatürk yerine “Elazığ Stadyumu” ismi verildi.

İSMİNDEN ATATÜRK SİLİNDİ

Böylelikle Antalya, Afyon, Konya, Bursa, Sakarya, Antakya, Kayseri, Rize ve Giresun, Eskişehir’deki Atatürk statlarının ardından Elazığ’daki stadın isminden de Atatürk silindi. Beşiktaş İnönü ve Kocaeli İsmetpaşa statlarının da adı değiştirilmiş ve İnönü ismi çıkarılmıştı.

“KİMSENİN HADDİ DEĞİL”

Elazığ Atatürk Stadyumu’nun ismine ilişkin 2019 yılında Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun cevaplaması için soru önergesi veren CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, konuyla ilgili şunları söyledi:

Ülkesi ve milleti için savaş meydanlarında canını ortaya koymuş kahramanların isimlerini stadyumlardan silmek kimsenin haddi değildir. Devletçi ve Atatürkçü bir kent olan Elazığ’da Atatürk’ün isminin silinmesine hiçbir Elazığlı kabul etmeyeceği gibi buna müsaade edenlere ise gereken tepkiyi sandıkta vereceklerine inanıyorum. Atatürk’ün ismine stadyumda bile tahammül edemeyenler, biz bunu 2019’da öngörmüştük. Olası isim değişikliğine yönelik soru önergesi vermiştik. Elazığ halkı Atatürk isminin stadyumdan kaldırılmasının değerlendirmesini yapacaktır.

Görev yine bize düştü, gerekli görüşmeleri yapıp Ulu Önderimizin adının stadımıza verilmesini sağlayacağımızı sosyal medya hesaplarımızdan bildirdim ve akabinde Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu ile telefonla görüştüm. Elazığ Stadyumu ile ilgili verdiğim bilgiler doğrultusunda inceleme başlatıp sürecin takipçisi olacağını ifade ettiler. Sayın Bakan’a Elazığ halkı adına teşekkür ederim.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ