Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

‘Süleyman Soylu sanki tüm dengesini yitirmiş durumda’

Korkusuz yazarı Can Ataklı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında bazı değerlendirmelerde bulundu…

11 Ekim 2022 tarihinde eklendi.
‘Süleyman Soylu sanki tüm dengesini yitirmiş durumda’

Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla ilgili olarak “Sanki tüm dengesini yitirmiş durumda” yorumunu yaptı.

Bir süre önce siyasetçi hakkında istifa ettiğine dair haberlerin çıktığını, ancak bunun Mersin’de polisevine düzenlenen saldırı sonrası ‘unutulduğunu’ söyleyen Ataklı, şunları söyledi:

“Ama elbette Soylu’nun söylediği ve asla bir devlet yöneten kişiye uygun düşmeyen sözleri nasıl unutulacak? Örneğin önceki gün yine polise talimat verdi: ‘Uyuşturucu satanı yakalayınca ayaklarını kırın’ dedi. Bir mahalle kabadayısı hatta sıradan bir vatandaş uyuşturucu satanlara karşı tepkisini böyle gösterebilir ama devleti yönetmesi için görevlendirilen biri bunu asla söyleyemez.

“Devlet hukukla yönetilir, devlet yönetimindeki bir kişi sadece kendi kişisel kararı ile hem savcı hem hakim hem infaz memuru gibi davranamaz. Terörist de olsa uyuşturucu kaçakçısı da olsa cinayet işleyen bir cani de olsa devlet bunu yakalar adalete teslim eder yargı gereğini millet adına yerine getirir.

Soylu dün de Hakkari’de bir yürüyüş sırasında HDP Milletvekili Habip Eksik’i döven ve ayağını kıran polislerin arkasında durarak ‘Aymazlık, utanmazlık, ahlaksızlık… Bebek katili Apo için yürümek, ne zamandan beri demokratik siyaset oldu?’ demiş.

‘BUNU SÖYLEYEMEZ’

Elbette bu sözler kahvede oturanların hoşuna gider, ya da kahvedeki vatandaşın da görüşü bu yöndedir ama Soylu bunu devlet adına yürüttüğü bir görevin başındayken söyleyemez.

Üstelik ‘bebek katili’ dediği teröristi Diyarbakır meydanında bir milyon kişiye canlı olarak dinleten, yerel seçim öncesi aynı kişiden mektup getirip ‘Oyunuzu AKP’ye verin’ dedirten, bu teröristin yine aranan kardeşini TRT ekranına çıkarıp ‘CHP’ye oy vermeyin’ dedirten, sınıra nöbetçi hakim gönderip ayaküstü yapılan duruşma ile teröristleri aklatan kendileri.”

Yazının tamamı.  

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ