Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

TUNCER CÜCENOĞLU TACİKİSTAN’DA

31 Mart 2022 tarihinde eklendi.
TUNCER CÜCENOĞLU TACİKİSTAN’DA

2022’de Türkiye dışında 23 oyunu sahnelenen ve Türk Tiyatrosunu tek başına dünyaya taşıyan Tuncer Cücenoğlu’nun “Çıkmaz Sokak” oyunu Tacikistan’da sahnelenmeye başladı.

Abukgasım Lohuti Devlet Dram Tiyatrosu tarafından Tacikce “Bunbast” adı ile sahnelenen ve Tacikistan Kültür Bakanı’nın katılımıyla, geçtiğimiz hafta prömiyeri gerçekleşen “Çıkmaz Sokak”, Cücenoğlu’nun Tacikistan’da sahnelenen 3. oyunu.

Genel Sanat Yönetmenliğini ünlü Tacik yönetmen Qurbonalii Nusrati Sobir’n yaptığı oyunun yönetmeni Davlatzoda Lutfullo. Afişinde Türkçe ve Tacikçe “Sanata Evet” sloganının yer aldığı oyun, Sirogiddin Ikromi tarafından Tacikçeye çevrildi, dekor ve kostüm tasarımı ise Hurshed Mustafoev’e ait.

5-10 Nisan tarihleri arasında Avrasya Tiyatrolar Birliğinin ilk projesi olan “Tuncer Cücenoğlu Tiyatro Günleri”nde sahnelenmek üzere Türkiye’ye de gelecek “Çıkmaz Sokak”, 8 Nisan Cuma günü, saat 20.30’da Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde Türk izleyicisi ile buluşacak.

“ÇIKMAZ SOKAK” Hakkında

Tuncer Cücenoğlu’nun 1980 yılında (Şili’li yazar Ariel Dorfman’ın benzerlikler taşıyan ‘Ölüm ve Kız’ adlı oyunundan 10 yıl önce) kaleme aldığı  “Çıkmaz Sokak”, Cücenoğlu’na  Hollanda İnsan HaklarıAbdi İpekçi Birincilik Ödülü ve Avni Dilligil En Başarılı Yazar Ödülü kazandırdı.  2019’dan beri Fransa’da da sahnelenmekte olan oyun, şu ana kadar ABD, Almanya, Fransa, Avustralya, Yunanistan ve Kuzey Kıbrıs’ta sahnelendi.  Terörün her türlüsünün çözümsüzlük getireceğini söyleyen  “Çıkmaz Sokak”, İngilizce, Fransızca, Almanca, Yunanca, Bulgarca, Rumence, Rusça, Ukraynaca, Azerice, Farsça, ve Tacikçe’ye çevrildi. Türkiye’de ve dünyada çok sayıda profesyonel/amatör tiyatro tarafından sahnelendi/sahneleniyor.

Hasret Dilek Delier

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ