Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

Valilikten, belediyeler de dahil tüm kamu kurumlarına basına konuşma yasağı

Aydın’da Vali Yardımcısı Mehmet Yüce, tüm kamu kurumlarına ‘basına konuşma yasağı’ getirdi. 657 sayılı kanunu hatırlattı, teknik konular dışında konuşmayı yasakladı…

17 Ekim 2022 tarihinde eklendi.
Valilikten, belediyeler de dahil tüm kamu kurumlarına basına konuşma yasağı

Aydın Valiliği, ildeki tüm kamu kurum kuruluşlarına ve belediyelere “istatistiki ve teknik konular dışında, Vali’nin izni ve onayı olmadan basın yayın kuruluşlarına açıklama yapmaması, bilgi vermemesi” için yazı gönderdi. Vali adına Aydın Vali Yardımcısı Mehmet Yüce imzasıyla iletilen yazının belediyelere de gönderilmesi dikkat çekti.

Gönderilen yazıda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu hatırlatıldı. Yazının belediyelere de gönderilmesi kafa karışıklığı yaratırken, “kamu görevlisi sayılan belediye başkanlarının icraatlarıyla ilgili açıklama yapmak için Vali’den izin alıp almayacağı” sorusu gündeme geldi. Yazının belediyelere yanlışlıkla gönderilip gönderilmediği henüz netlik kazanmadı.

Valilikten ildeki tüm kamu kurumlarına gönderilen yazıda şu ifadeler kullanıldı;

  • İstatistiki ve teknik konular dışında basın toplantısı, televizyon ve radyo programına katılma önceden Vali Yardımcısı’ndan izin alınarak yapılabilir.
  • Yürütülen bir hizmetin tanıtımı ve sunulan hizmetler konusunda vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla yapılacak yazılı açıklamalar, Vali’nin uygun görüşü alındıktan sonra, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nce yazılı ve görsel basına gönderilir.
  • Vatandaşlarımızın, genel idare kuruluşlarının yürüttükleri görev ve hizmetlerle ilgili olarak önceden bilgilendirilmesi, uyarılması, planlama yapılması ve tedbir alınmasını gerektiren duyurular, doğrudan basın yayın organlarına ve İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne gönderilir.
  • Basında yer alan “ciddi ve vahim nitelikte ”bulunan ihbar ve şikayetler, herhangi bir emir beklenmeksizin Vali’ye sunulur. Basın verilecek cevap ve açıklama metni içeriği ve şekli Vali tarafından takdir edilir.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ