Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

Vejetaryenler et yiyenlere göre iki kat daha depresif

Brezilya’da yapılan bir araştırma vejetaryenlerin et yiyenlere göre yaklaşık iki kat daha fazla depresif dönem geçirdiklerini ortaya koydu…

07 Ekim 2022 tarihinde eklendi.
Vejetaryenler et yiyenlere göre iki kat daha depresif

Diken’de yer alan habere göre, Brezilya’da yayımlanan ‘Journal of Affective Disorders’ (Duygu Durum Bozuklukları Dergisi) adlı dergideki bir araştırma, vejetaryenlerin et yiyenlere oranla daha sık depresyonda olduğunu gösterdi.

Bu durumun ise besin içeriğinden kaynaklanmadığının belirtildiği araştırmada vejetaryenlik ve depresyon ilişkisi şöyle açıklanıyor;

Birincisi, depresyona yatkın insanların vejetaryen olma olasılığı daha yüksek olabiliyor. Depresyon belirtileri, olumsuzluklar üzerine derin düşüncelere dalmayı ve suçluluk duygularını içerebiliyor.

İkincisi, vejetaryen bir diyete bağlı kalmanın beslenme dışındaki nedenlerle depresyona neden olması mümkün. Örneğin, vejetaryen bir diyet benimsemek kişinin başkalarıyla olan ilişkisini ve sosyal faaliyetlere katılımını etkileyebiliyor ve bazen sosyal dışlanma biçimleriyle ilişkilendirilebiliyor.

Bunun dışında, hem vejetaryenlik hem de depresyon şiddetli et endüstrisi görüntülerine maruz kalma gibi üçüncü bir değişkenden kaynaklanabiliyor.

TÜRKİYE ET TÜKETİMİNDE 16’INCI

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) verilerine göre et tüketimi dünyada 16’ıncı sırada olan Türkiye’de vejetaryenlik eskiye göre daha yaygın olsa da halen norm dışı kabul ediliyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ