Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

WOMEX 2021’de Türkiye’yi Tolgahan Çoğulu & Sinan Ayyıldız Temsil Edecek

23 Eylül 2021 tarihinde eklendi.
WOMEX 2021’de Türkiye’yi Tolgahan Çoğulu & Sinan Ayyıldız Temsil Edecek

Dünya Müziği alanındaki en geniş kapsamlı etkinlik olan WOMEX-World Music Expo bu yıl 27-31 Ekim 2021 tarihlerinde Portekiz’in Porto kentinde gerçekleşecek. Dünyanın 40 ülkesinden sayıları yüzleri aşan müzisyenin sahne alacağı bu dev organizasyonda Türkiye’yi Tolgahan Çoğulu(mikrotonal gitar) & Sinan Ayyıldız(çift saplı bağlama) ikilisi temsil edecek.

2013’ten beri, çalgıların çizilmiş geleneksel sınırlarını sorgulamak mottosu ile karakterize ettikleri müzikleriyle duo olarak sayısız konser veren ikilinin en yeni projesi “Amorphous” geçtiğimiz aylarda Ahenk Müzik etiketiyle albüm olarak da yayınlandı.

WOMEX’e daha önce Türkiye’yi temsilen Gevende, Gaye Su Akyol, Baba Zula, Taksim Trio, Mercan Dede gibi yine dünya çapında ses getiren müzisyenler katılmıştı.

TC’nin kuruluşunun 98.yıldönümüne denk gelen 29 Ekim 2021’de konser vermeye hazırlanan Çoğulu & Ayyıldız ikilisinin sunumunu ve seremoninin ev sahipliğini ise Portekiz’de yaşayan müzik gazetecisi ve müzik programı yapımcısı Eray Aytimur üstleniyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ